merhaba Selin
Yaşadıklarını yaşayan çok insan var inanki yanlız değilsinn..
Yanlız çocuk büyüten mi ararsın ben hemde iki tane.Zor tabiki çok zor hele hasytalandiklarında...Ama biz kadınların yapamayacağı şey yok. BBiraz önce bir arkadaş yazmış beklentileri düşürmek evet çok doğru. Ben hayatımı ne zaman düzene soktum biliyormusun beklentilerimi minumuma indirerek, onlarsızda herşeyin üstesinden gelebileceğime inanarak. inandım ve başarıyorummm
hayatımdan kısa özet geçeyim..
Evliliğimin ilk yıllarında benimde beklentilerim çoktu. Beklentilerim çoğaldıkça mutluluğum da okadar azaldı. ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin..dedim...Gidermiyim hiç!!! eşimi çok seviyorum...
olumsuzlukları olumluya çevirmek...Nasıl mı? Zamanla, sabırla, belkide terapiyle...
olmuyor mu oluyor ..
şu anda eşim yok yanlızım..Hamileyken tunceli
ye tayini çıktı. Ben hamileliği oğlumla yanlız geçirdim..Bebeğim oldu onuda yanlız büyütüyorum .Hamilelik, lohusalık hep yanlız geçti..........mutsuzmuyum hayır dedimya onlarsızda herşeyin üstesinden gelebiliriz...
geçici bir dönem... iki yılın bir yılı gitti kaldı bir yıl... Zorluklar insanı olgunlaştıryor, büyütüyor..Büyük oğlumda alıştı geçici bir dönem biz bunun üstesinden geliriz diyor. oturup ben ağlasaydım oda zorlukları görünce ağlayacaktı...onlar için güçlü olmak zorundayız....
daha neler var neler...böyle şeyleri nete yazmam ama bugün içimden geldi..
iki katlı bir ev düşün alt katında ben iki oğlumla, üst katındada kayınvalidemler oturuyor. evet severim onları iyi insanlar..Ancak benim sorumluluğum bana yetiyor birde onların sorumluluğu var.Eşim gittikten sonra kayınpederimde mesane kanseri çıktı, bir ara kayınvalidem yürüyemedi...v.b. Yaşlılık ve hastalıklar....bilirsiniz..
mesela bugün üst kattan bir ses geliyo şengül hazırlan baban kötü. gelde panik olma hemen acile götürdüm onları. ...Böyle bir koşusşturma içindeyim ama üstesinden geldikçe mutluluğum dahada artıyor...
Hayat böyle işte....
Düzenleyen sengul - 18 Haz 2011 Saat 01:14