|
Yetişkin kronik boğaz ağrısı,bademcik iltihabı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
betuls ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mar 2024 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 25 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: Dün Saat 15:01 |
merhaba hocam, size bir sorum olacak, kıymetli vaktinizi almamak için çok gezdim forumda ama tam olarak anlayamadım o yüzden sormak istiyorum. Annem 54 yaşında yıllardır kronik boğaz enfeksiyonu ile uğraşıyor. 1 yıl içerisinde 4-5 kere bademcikleri inanılmaz derecede şişiyor ve bazen de iltihaplı görüntü oluşuyor. Bazen iyileşme süresi 1 ay a kadar uzuyor. Doktora gittikçe antibiyotik verip gönderiyorlar. Bu içinden çıkılmaz bir döngü. Son 1 yıldır antibiyotik almamasını bağışıklığının güçlenmesi için vücuduna izin vermesini söyledim. Sizin söylediğiniz tuzlu su gargarasını deniyor ama rahatlatmıyor. Şuan yine boğazları şiş, yaklaşık 2. haftada halsizlik yorgunluk ve sıtmalanma yaşıyor. Kbb doktoru faranjit deyip antibiyotik vermiş geçen hafta, kendi kendine geçmezse başla kullanmaya demiş. Sık tekrarlayan enfeksiyonlar için yaklaşım nasıl olmalı, Beta ile ilgili forumdaki yazıları okudum ama kafam çok karıştı. Geçmişte bu bakteriyi almış ve doğru tedavi olmadığından şuan sık sık enfeksiyon yaşıyor olabilir mi diye merak ediyorum. Ya da bu durum tamamen virüs kaynaklıysa da neden bu kadar sık yaşanıyor olabilir, Yılın 6 ayından fazla bu durumda yaşaması sosyal hayatını çok etkiliyor gerçekten. Görüşünüzü duymak istedim, şimdiden teşekkür ediyorum. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117340 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bademciklerde "abse" oluşmuş olabilir. Bu durumda da alınmaları gerekebilir.
Antibiyotiklerin hiçbiri, abse oluşumunun içine etkili olamazlar. Gördüğünüz etki, bakterilerin abse dışındaki dokular sirayet ettiği zamandır. Bu dönemde, antibiyotikler; kanlanma olan bölgelerde etkili olduğundan, o bölgelerde iyileşme hali olur ama damar olmadığı için abse içine etkili olamazlar. Geçirilmiş Streptokoklarla hiçbir alakası yoktur. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|