Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - çocuk terbiyesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuçocuk terbiyesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 21029
Mesajın Direkt Linki Konu: çocuk terbiyesi
    Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2008 Saat 23:32
londra daki guy's hospital hastanesinde çocuk psikiyatrisi servisinde yatmakta olan 15 yaşındaki kevin hickey adlı bir çocuk,doktorlara göre ane ve babasının kendisini eğitememelerisonucu bunalımgeçirerk hastaneye düşmüş.Yapılan zeka ve kültür testleri kevin'in aslında son derce aklı başında bir çocuk olduğunu ortaya koyuyordu.Kevin birgün kendi durumunu anne ve babasını düşünerek anne ve babalara hitaben 13altın öğüt yazdı.Küçük kevin 'in yazdığı bu öğütler şimdi ingilterede doktorların bir numaralı rehberi oldu:
1.Beni şımartmayın!Hher istediğim şeyi elde edemeyeceğimi biliyorum.sadece sizi deniyorum.
2.Benim kötü huylar edinmemi engelleyin!bunların erkende ortaya çıkarılmasında ve önlenmesinde size güveniyorum.
3.Bana tatlı sert davranmaktan çekinmeyin!bunu tercih ederim,benim daha güvenli hissetmemi sağlar.
4.Benim yanlışllarımı başkalarının önünde söylemeyin.
5.Sizden neftet ettiğmi söylediğimde üzülmeyin!aslında sizden değil,beni engelleme gücünüzden nefret ediyorum.
6.Herhangi bişeyin sonucunda beni kurtarmayın!bazen acı veren bu yolla öğrenirim.
7.Benim küçük hastalıklarımı büyütmeyin.
8.Düşüncesizce yerine getiremeyeceğiniz şeyleri yapacağınıza söz vermeyin!
9.Kendimi istediğim kadar iyi anlatamadığımı unutmayın!
10.Dürüstlüğümü fazla zorlamyın!kolayca korkup yalan söyleyebilirim.
11.Tutarsız olamyın!benim kafamı iyice karıştırı ve benim size olan güvenimi sarsar.
12.Benden özür dilemeyecek kadar gurulu olmayın!bazen içten bir özür beni size yakılaştırabilir.
13.unutmayın ki!büyümek için sizin çok anlayışlı ve sevginize muhtacım,ama bunu size söylememe gerekmez değil mi?
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
belma Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 4440
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2008 Saat 23:51
Hilalcim ellerine sağlık çok güzel bir yazı ama ne kadar dikkat etsekte bu hatalardan bazılarını yapıyoruzdur. Küçücük şeyleri görmekte be kadar zorlanıyoruz anne baba olarak.Çok zor iş bu ebeveyn lik çok zor hiç bir işe benzemiyorConfused
Kamil insan toprak tutsa altın olur,eksik insan altın tutsa toprak olur.
Yukarı Dön
ifakat Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
"Yağmurun annesi... Çıtır pare mod"

Puanlar: 9866
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ağu 2008 Saat 01:26
zorki ne zor belmacım Confused nasıl davranacağımı bazen o kadar şaşırtıyorki bana ne yapsamda ona yanlış bir şey vermektense doğruları vereyim diye çabalıyorum ama eminimki çokda yanlışım oluyordurConfusedTongue
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Puanlar: 21029
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ağu 2008 Saat 13:48
çocuk büyütmek çok zor çokConfusedbazen bende şaşırıyorum hangisi doğru hangisi yanlışConfusedTonguehele benimki şimdi sorulara başladıki sormayın,ne görse anne mu nee diyoLOLConfused
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
meral_87 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 169
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ağu 2008 Saat 00:08
okadar saf ve temizlerki onları en güzel nasıl yetiştiririz bilmiyorum.en güzeli sevgi saygı ve sabır diye düşünüyorum.Allah yardımcımız olsunSmile
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.