|
Aft ve ateş |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ZeyosYeyis ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 May 2025 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Puanlar: 8 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ZeyosYeyis
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Saat 18 Dakika önce Saat 23:23 |
Merhaba Hocam, kızım 33 aylık 17.5kg. dün gece sık sık uyandı vücudu sıcaktı ama ateş yoktu. Sabaha karşı 5.40 ağzım acıyor diye uyandı. Ateş de hafif başlamıştı. Sabah uyandığında 38.5 ateşi vardı. Ağzında ufak bir yara gördüm. Bütün gün yemek yemek istemedi. Kilosu da yerinde olup su içince üstelemedim ama fazlasıyla halsiz ve ağrısı olduğu için calpol verdim. Öğlen 3 saat uyudu. Sonra ilaç etkisi geçince yine ağrılar ve ateş başladı. Su bile içerken acıyor diyordu tekrar baktım ağızına, dil damak yanak içleri aft dolmuş. Mevsimi de gelince el ayak ağız mı diye düşündüm ama elleri ayaklarında hiçbir belirti yok. Nefesindeki kötü koku, burnunda su gibi akıntı, halsizlik ve iştahsızlık birde aftlar var. Eski yazıları okudum fakat hastalığından emin olamadığım için size sormak istedim. Ne önerirsiniz? Cevabınız için çok teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117482 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Herpangina! Bazı virüsler yapar.
Piraldyne damla; her yemekten sonra, yanak içlerine ve dil üstüne 1-2 damla damlatın.
|
|
![]() |
|
ZeyosYeyis ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 May 2025 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Puanlar: 8 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ZeyosYeyis
Çok teşekkür ederim hocam cevabınız için. Kızım şuan ağzını hiç açamıyor konuşamıyor derhal gidip alacağım ilacı. Bugün dizlerinde bu noktalardan çıkmış. Birkaç tane de ayaklarında var. Bu hastalıkla ilgisi var mıdır yoksa tesadüf mü aceba? https://hizliresim.com/if65ddp
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ZeyosYeyis
Şimdi vücuduna daha detaylı baktım da bacaklarının arka tarafında, baldırlarında, kalçasında, ve kollarında ve ayak bileklerinde bu noktalardan var dizleri kadar yoğun değil ama ara ara var.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117482 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
El,Ayak ve Ağız hastalığı değil.
Önemli bir şey değil.
|
|
![]() |
|
Betül yazıcı ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Mar 2024 Konum: Izmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 182 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Betül yazıcı
Hocam konuya giriyorum benum kızım da 3 bucuk yasinda 20 aylikken el ayak hastalığı geçirmişti 2.kez el ayak hastalığı bulaşabilir mi
Düzenleyen Betül yazıcı - 31 Dakika önce Saat 22:10 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|