Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117732
|
Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2009 Saat 23:17 |
Çocukların uyku için size ihtiyacı yokki. Yeterki uykuları gelsin, diskotekte bile uyuyorlar. Sipraktin 9 aydan sonra yarım ölçek olabilir.
|
 |
asiyegundogdu
Üye
Puanlar: 92
|
Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2009 Saat 00:30 |
hocam 3,5 yasındakı oglum bu hafta anaokuluna baslıcak. yaz boyunca gec yatıp gec kalkmaya alısık. ama artık okula baslıcak ve erken kalkması lazım tabii bunun ıcınde erken yatması.. ama ne mumkun :)
bu önerdıgınız ılacı vermeyı dusundum ama bıraz arastırdım..
aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:
-
alerjik deri hastalıkları, ürtiker (kurdeşen), egzema ve kaşıntılı deri hastalıkları;
-
-
-
saman nezlesi (mevsimlere bağlı alerjik rinit);
-
kan veya plazma alımına bağlı alerjik reaksiyonlar.
gibi bilgiler edındım. yan etkısı olarak da uyku ve nadıren iştah acma goruldugu yazıyor 
aklım karıştı açıkcası...
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2009 Saat 10:34 |
Doğru, ilaç, allerji ilacı, yan tesir olarak iştah açar, uyku verir...Eski maillere bakın.
Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 28 Eyl 2009 Saat 10:34
|
 |
piar
Kıdemli Üye
Selim ve Dilara`nin Güzel Annesi
Puanlar: 1671
|
Gönderim Zamanı: 02 Eki 2009 Saat 13:28 |
Kadir Bey çocuk sağlığı konusundaki bilgilerinizden yararlanmaya çalışıyoruz.Birde çocuk psikolojisi konusundaki tecrübelerinizden faydalanmak isterim.Oğlum 6. ayından beri odasında kendi kendine uyuyan bir çocuk.Ara sıra rahatsızlıklarında ufak tefek düzensizlikleri oldu tabi ama genel olarak yatış ve kalkış saatleri belli bi düzen içindeydi.Oğlum şimdi 26 aylık.Son 3 haftadır falan uykusu olduğu halde yatmak istemiyor.Artık bir kardeşi olduğundan mıdır,bir şeydenmi korkutuğundan mıdır,yoksa 2 yaş sendromundan mıdır bilmem yalnız uyumak istemiyor.Ya odasındayken yanında biri olacak yada o kalkıp bizim yanımızda yatacak bunu istiyor.Yan yana uyumak güzel oluyor ama buna alışmasınıda istemiyorum.Her zamanki gibi uykusu geldiğinde yatağında kendi uyumasını istiyorum.Buda geçici bir dönemdir diye düşünüyorum ama bu dönemde yanlış davranmak istemiyorum.Sizce ne yapmalıyım?İstediği vakitte bizimle uyumasına izin vermekle o odasından soğurmu ?gelişimi için bi sorun teşkil edermi?Sorun olursa odasında nasıl yine yalnız uyumasını sağlayabilirim?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 02 Eki 2009 Saat 13:36 |
Sakın geriye dönüş yapmayın,siz çekersiniz. Kardeş kıskançlığı en büyük sebeptir ama buna karşı yapılacak birşey yok, alışması lazım. Sakın aynı yatakta "gucuk-gucuk" yatmayın, alışmasın..Alışırsa,gecenin bir vakti çat kapı odanıza girebilir ve sizi fena durumda basabilir.. İşte o zaman psikoloğluk olursunuz..
|
 |
piar
Kıdemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 02 Eki 2009 Saat 13:45 |
Peki ama ne yapıcazda eskisi gibi yatmasını sağlıcaz.Park yatakta yatıyor kendisi.Yatmak istemeyince birde ona tırmanıp atlamaya başladı,bir yerini incitecek Allah korusun.Eskiden ara sıra düzenini bozduğunda yatağına bırakıyordum biraz mızmızlanıyordu sonra eski haline dönüyordu ama şimdi yatakta tutamıyorum,atlıyor  Nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 02 Eki 2009 Saat 14:12 |
Babayı devreye sok, "kötü polisi" o oynasın. Siz, iyi polisi oynayın.
|
 |
piar
Kıdemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 02 Eki 2009 Saat 14:19 |
bunuda yaptık ama şimdilik bundada bi sonuca ulaşamadık.Yatağından dışarı çıkamasaydı belki eskisi gibi kolay olurdu ama şimdi çok zor.İnatlaşmakta istemiyoruz çocukla.Hiçbir şekilde dinlemiyor biz anlatmaya çalışırken gözünü kapatıp bağırıyor,ağlıyor.Sonunda ağlarsan ağla diye bırakıyoruz ama uzun süre ağlamadan sonra yine aynı şeyi yapıyo izin vermesekte.Engellemenin yolunu bulamadım.Sizinle yazışırkende bi yandanda netten araştırıyorum.bi çözüm buluruz inşallah
|
 |