Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İç Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 16 aylık çarpıntı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum16 aylık çarpıntı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bartus-n Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 79
Mesajın Direkt Linki Konu: 16 aylık çarpıntı
    Gönderim Zamanı: 17 Oca 2014 Saat 15:43
Merhaba Kadir Bey, Kızım 16 aylık geçen gece ateşlendi(38.5), sabah ateşi düştü. akşam üzeri doktora götürdüm. Dr grip geçirdiğini söyledi. 
Fakat Dr'un dikkatini çeken nabzının çok hızlı olması(160). Ateşte çarpıntı olur dedi, ateşini ölçtük 36.9 çıktı. Biraz bekleyip tekrar nabız ve ateşini ölçtük ateş 37 ama nabız yine yüksek çıkınca  tiroid ve kansızlıkta çarpıntı yapar diyerek doktorumuz kan tahlili istedi.
tiroidle ilgili bir problem çıkmadı. Hemoglobin 9 çıktı. Doktorumuz demir şurubu verdi ama gribi geçince kullanmamızı söyledi. 
***9 Hemoglobin çok mu düşük, çarpıntı yapar mı? demir takviyesine gerek var mı?
***Doktorumuz gerek yok dedi ama çarpıntı için çocuk kardiyoloğuna bir gösterelim mi?

(Kilo 10.250, Boy 79cm)
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117676
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Oca 2014 Saat 18:49
1- Bu yasta; carpinti diyebilmek icin, nabiz:200'den fazla olmalidir.
2- ATESLI IKEN, nabiz artar, normaldir.
3- Atesli hastalik sirasinda; HGB duser, o HGB:9 degerine itibar etmeyin... ILLEDE, merak ediyorsaniz, ates gectikten 1 hafta sonra tekrar baktirin..
Ben olsam, o tahlillerin hicbirini yaptirmazdim...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.