|
kilo sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
leyli ![]() Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 799 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Saat 17 Dakika önce Saat 22:19 |
Hocam kızım 12 yaşında...150 cm ve 25 kilo... aşırı zayıf. bir deri bir kemik dolaşıyor resmen. El alemin bana sorduğu sorulardan ve tavsiyelerinden bıktım.. Benim psikolojim bozuldu resmen...Çocuğuna bakamayan bir anne gibi hisssetmeye başladım günden güne... Senede bir kez kızımı doktoro götürüp kan tahlillerini yaptırıyorum.. Hiç bir zaman kötü bir şey çıkmadı..Bugün yine götürdüm. Kan ve idrar tahlili yapıldı.. Sadece D vitamini düşük çıktı.. Onun dışında ne eksiği ne fazlası var tahlillerin.. Kan, demir B12 vs her şey normal... Doktor az yemeği alışkanlık haline getirmiş vs dedi... bir süt tavsiye etti... Süt, kimisi de mama diyor dedi... Adını şu; Nestle resource junior 200 ml... 300 kalori.. Hiç duymadınız mı, tavsiye etmediler mi dedi, çok şaşırdı hatta duymamış olmamıza... bir tane çikolatalı numune verdi... Günde 2 kutu içmeli dedi... Hatta rapor çıkardı..6 ay boyunca eczaneden alacağız.. Market ürünü değilmiş..sadece eczaneden temin ediliyormuş...hocam siz ne düşünüyorsunuz bu içecek ile alakalı? Biraz araştırdım.. mide bulantısı yaşayan var, ishal olan var.. ya da yen etki yapmayan da var... ne yapalım acaba? verdiği numuneyi denemedik size sormadan...
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117693 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
6cm boy fazlası var!Bakımsız olsa, boyunun da kısa olması beklenirdi!
Sen; "El aleme" ne bakıyorsun! Onların hoşlandığı çocuk yapısı; Yassı (Türk kafası) kafalı, poposu yere yakın çocuklar! Mama tavsiye eden Doktorlar desen; Taze kutu sütleri varken "süt tozu" verecek kadar gözleri dönmüş mama firmalarının maaşlı elemenlarıdırlar! SAKIN bu gibi ürünleri kullanan aptallara kanmayın. Onlar aptallıklarına yansınlar! Bu gibi durumlarda tahlillerde HİÇ BİR ŞEY ÇIKMAZ!! Bu da başka türlü bir ahlaksızlık ve şarlatanlıktır! Ne yapıyorsanız, AYNEN devam edin. Günde en az 600ml süt/sütlü gıda aldığından emin olun. İlerde manken gibi kız olacak ve o "elalem" hasetlerinden çatlayacaklar. Ne demek; "her sene tahlile götürmek?" Sakın Türk doktor goygoyculuğuna kanmayın. Gerek olursa tahlil yapılır! Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Saat 35 Dakika önce Saat 09:01 |
|
![]() |
|
leyli ![]() Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 799 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
çok sağ olun hocam... O zaman o numune sütü de vermiyorum...yani hiç yemeyen çocuklar var... benim kızım o kadar da değil...ama yetersiz ..sabah kahvaltı ve akşam da 5 gibi , mutlaka kıymalı tencere yemeği yiyor..yanında ayran... başka yemek yemiyor...ama miktar az..midesini iyice küçülttü..biraz fazla kaçırsa bulantı ve gaz yapıyor.. o zaman da kusma korkusuyla az yiyor...tamamen beslenme işi böyle..
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117693 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Öncelik süt ve sütlü gıdalarda olsun.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|