Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Uyku
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bizimle uyuma ve tırnaklar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbizimle uyuma ve tırnaklar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
oykunaz Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2376
Mesajın Direkt Linki Konu: bizimle uyuma ve tırnaklar
    Gönderim Zamanı: 14 Oca 2010 Saat 18:07
Özlem hn merhaba değerli vaktinizi alıcağım şimdiden teşekkürler
 size danışmak istediğim konu çalışan bir anneyim kızım öykü 27.5 aylık ve gece genelde bizimle uyuyor. yatağına yatırıyorum fakat gece muhakkak ağlıyor bizimle uyumak istiyor. bizde alıyoruz yanımıza EmbarrassedEmbarrassed bu arada babayada çok düşkün gece uyurken bile eli hep bizlerde,sarılıp uyuyor,  sizce ne yapalım yanımızda yatırmaya devam edelimmi ? ne önerirsiniz ?

birde öykü emziği bıraktı peşinden  24 aylıktı tırnak yeme alışkanlığı  oluştu.bunuda dikkatini dağıtarak aşmaya çalışıyorum başka önereceğiniz birşey varmı?

Düzenleyen oykunaz - 15 Oca 2010 Saat 16:32
Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Puanlar: 21029
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Oca 2010 Saat 22:31
iyi çalışmalar hocam..
Benim oğlum şuan 3,5 yaşında ve dönem başında okula başladı...Malesef okula başladıktan bi süre sonra tırnak yeme alışkanlığı kazandı...görmemezlikten geldim bi süre  baktım olmuyor bir sürede öğretmeniyle anlaşıp bu konuda ne yapabiliceğimizi düşünüp konuştuk.Artık uyaralım dedik yeersen hasta olursun karnın ağırı falan dedik,hatta bi kaç kere grip tarzı hafif hastalıklar geçirdi tırnak yediğin için oldu falan dedik (bilmiyorum doğrumuydu bu )ama hiç bişekilde bırakmadı hala devam ediyorDisapproveuzun bi süredir el tırnaklarını kesemiyorum hep yemiş oluyor...öğretmeni okulda yediğini hiç görmüyorum diyor,aslında bende parmağını ağzında hemen hemen hiç görmedim ama belli yiyor şeklinden belli.
Ne yapabiliriz hocam?
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şub 2010 Saat 16:50
yanınızda yatması artık çok uygun değil. yavaş bir şekilde, onunla odasında daha fazla zaman geçirerek ve bir süre uyuyana kadar sonrasında da bir masal veya öykü süresi kadar yanında kalabilirsiniz. zor olacak ve ağlayacaktır. biraz ağlamasına katlanmak durumunda kalabilirsiniz. tırnak yeme ise gerginlik gösteren bir davranıştır. genellikle çocuklar büyüklerinden görerek yapmaya başlarlar. üzerine düşmeniz ise davranışı pekiştirir. bir süre gerçek anlamda hiç ilgilenmeyein, uzaktan izleyip bir başkasıyla konuşmayın bile
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.