Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Uyku
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - uyku
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumuyku

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
demirfiliz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 138
Mesajın Direkt Linki Konu: uyku
    Gönderim Zamanı: 20 Oca 2010 Saat 17:58
merhaba özlem hanım kızım 2.5 yaşında artık ve büyüdükçe farklı gelişim özellikleriyle karşılaşıyoruz hiç bitmiyor tabiki bizde öğrenmeye anlamaya ve kızıma daha bilinçli yardımcı olmaya çalışıyoruz ama bazen sabrımı çok zorluyor...örneğin bundan 10 gün önce çok huysuzlaştı aniden herşeyin tersini yapıyordu zaten çok hareketli hiç yerinde durmuyor ben yetemiyorum artık dediğiniz gibi bende de sabır eşiğim azaldıkça gerekli gereksiz bağırmaya başladım çok üzülüyorum tabi böyle olmasını istemiyorum.inatlaşmaya girmiyorum kesinlikle ama sanki kızım zorla benimle inatlaşmaya çabalıyor bazen.aşırı inatçı bir kızım var gerçekten öyle ilaç içiremiyorum mesela ağzına alıyor sonra tükürüyor burnuna fısfıs bile sıkamıyorum açmak için çok direnen bir çocuk ki ben çok sabretmeye çok sakin olmaya çalıştığım halde böyle zaten kesinlikle iyilikle ikna olabilen bi çocuk.çok hareketli çok zeki başetmek mümkün değil.konuşmasıyla da hepimizi şaşırtıyor.benim ona okuduğum kitaparı kendi resimlere bakarak aynen bana anlatabiliyor:) tüm gün evde oyun hamuru suluboya kitap okuma gibi faliyetler yapıyoruz ben ilgileniyorsam kızımla sorun yok ama dergi okuyorsam tv seyrediyorsam vs ilgimi çekmek için farklı şeyler yapmaya başlıyor. günde 1 saat ilgilenin kaliteli olsun yeter deniliyor ama bunu başaramıyorum yada kzıımdan kaynaklanıyor.geçen hafta çok bunaldık istanbula gittik mola verdik biraz kendimize geldik tekrar döndük evimize.mümkün olduğu kadar yaşıtlarıyla bi araya getirmeye çalışıyorum ama şuan burası çok soğuk kimse dışarı çıkamıyor soğuktan birde domuz gribi salgınından dolayı da kimse kimseyle görüşmüyor ne yapacağımı şaşırdım kızımın da canı sıkılıyor bugün kızımdan 1 yaş büyük bi arkadaşı var onunla görüşelim dedim hayır dedi sinemi çağıralım dedi aradım soğuk diye gelmedi sinem (10 yaşında) kızım ağladı kimse benimle oynamıyor diye :))))ne diyeceğimi şaşırdım.....çok uzattım kusura bakmayın....bunlar genel yaşadığımız şeyler yorum yaparsanız sevinirim..birde esas problemimiz uyku sürekli reddediyor kızım uykuyu...emzirme 2 yaşında bitti uyku düzenimizde bozuldu önceden rutinimiz vardı gece lambası diş fırçalama klasik müzik gibi 1 ay öncesine kadar yine iyiydi gündüz uyumazsa dayanamaz akşam 8 de uyurdu böyle de iyiydi ama şimdi gündüz uyumuyor tamam akşam da babası geldikten sonra gece yarısına kadar uyumuyor ne kitap okutuyor ne sakinleşme oyunları anlıyor uyuycam kendini azıttırıyor...gece korkuyor mu rüya mı görüyor uykuyla ilgiili problemi geliişimsel mi korku olabilirmi nasıl yol izlemeliyim uyuması gerektiğini nasıl anlatıcam çok sabrediyorum inatlaşmıyorum ama gece yarısına kadar ayakta olması doğru değil....teşekkürler sağolun....
papatya
Yukarı Dön
PinarTN Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3246
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2010 Saat 07:22
bizde de hemen hemen aynı sorunlar var ve hala gece çok kalkıyor
uyku konusunda özellikle çok dertliyiz
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şub 2010 Saat 22:04
kızınızın arkadaşlarıyla olma zamanı gelmiş. ona artık yetememeniz çok doğal ve bunu yapmaya çalıştıkça da hem siz hem de o çok gerilebilirsiniz. kreş veya oyun grupları üzerinde durmanızı öneririm. uyku sorunu ile ilgili olarak da benzer soruların cevaplarına göz atarsanız ve hala sormak istedikleriniz olursa yardımcı olmaya çalışırım
özlem
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şub 2010 Saat 22:34

merhaba, evet siz zaten kreş önerdiniz bende kreşte mutlu olacağına çok eminim çünkü kızımı iyi tanıyorum, ama bizim şimdi başka bi yere taşınma durumumuz var burda kreşe başlatamadık bu nedenler en geç mart sonu gibi taşınıcaz orda kreşe vermeyi düşünüyoruz...benimde çalışma durumum  var zaten iş bakıyorum şimdilerde kendime...taşındıktan sonra önce kızımı kreşe ve anneme alıştırıcam sonrada işe başlıycam inşallah.yarım gün kreş yarım gün annem baksın istiyoruz şimdilik planımız böyle bakalım günler neler gösterecek...                                                                                                                                   uykuyla ilgili ise ciddi problemlerimiz olduğunu düşünüyorum çünkü uyku kelimesini duyunca zaten inatlaşması başlıyor...gündüz uyumak istemiyor,aslında uykusu oluyor ama uyumak istemiyor bende bişey yapmıyorum yaşı ilerledi diye ama öğlen uyumuyor akşam üzeri 5-6 arası iyice uykusu geliyor o saatte de ben uyutmak istemiyorum çünkü 1 saat bile uyusa gece yatması geceyarısını geçiyor çok yıpratıcı oluyor hem benim için hem kızım için....bundan 1 ay önce gündüz uyutmayınca akşam 8 de direk uyurdu sorun çıakrmadan iyi oluyordu böyle...düzen kurmaya çalıştık tam düzene girdi derken şimdide gündüz uyumasa bile akşamda sorun çıkarıyor, gözlerinden uyku akıyor ama uyku dediğimiz anda hayır uyumuycam diyor kesinlikle uykudan bahsetmeden sakin faliyetler yapmaya çalışıyoruz ama onları bile anlıyor hayır kitap okumayalım diyor mesela salona gidelim diyor vs yada babasıyla oynamak için uykusuzluğa direniyor,tabi çok kendinde olmuyor huysuz oluyor yani bizi tüketiyor kendinide....nasıl bir yol izlemeliyim bilemiyorum elimden geleni yapıyorum ama çok zorluyor beni....yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim....

papatya
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şub 2010 Saat 17:22
uyuyamamak hareketli ve zeki çocukların en önemli sorunlarından biri. her an dünyadan haberdar olmak ve daha fazla yararlanmak için uyumamayı tercih edebiliyorlar. kreşe başladığında gün içinde oldukça yorulacaktır. ayrıca sabah erken kalkması gerekeceğinden de geceleri daha erken yatmak isteyecektir. önemli olan bir yatma saati belirlemeniz ve o saate yaklaştığında haber vermeniz ve sonra da yatağında uysun veya uyumasın ne kadar ağlarsa ağlasın yatakta kalmasını sağlamanız.ç yataktan inip yanınıza gelirse net ve kararlı ancak mümkünse bağırmadan tekrar odasına götürmeniz çok önemli. bir gecede defalarca yapmanız gerekebilir. ancak pes etmeyin. bu inatlaşma değildir, kural koyma ve sınır belirlemedir. sınırları şimdi koyamazsanız ileride çok zorlanacaksınız
özlem
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2010 Saat 00:34
çok teşekkür ederim özlem hanım yanıtınız için....
bu konuda beni kendime getirdiniz çünkü ben kızım 2.5 yaşında olduğundan inatlaşmaya girmeyeyim diye çok sınır ve kural koyamadığımı farkettim...ama şöylede bir gerçek var inanılmaz inatçı bir çocuk bişey için inatlaşma sezdiği anda onunla kural koyarak başa çıkmanız imkansız gibi görünüyor bana nasıl yapıcam bilmiyorum ama deniycem çünkü uyku çok önemli ve yararlı bebekliğinden beri de uyku problemi olmadı aslında çok güzel uyurdu gece hala deliksiz uyur çiş için bile kalkmıyor artık ama gündüz uykusu kalktığından beri kaos halindeyiz...öğlen uyutmalıyım peki?
dayanamıyor çünkü ve akşam üzeri uyuyor malesef uyumasına izin vermezsem çok huysuz ve sinirli oluyor....yatırıyorum akşam diyelimki hemen salona geliyor tekrar yatırıyorum tekrar geliyor özellikle babasıyla akşamları pek görüşemiyolar yoğun çalışıyor o zamanlar daha çok yapıyor bende buna dayanamayıp biraz daha babasıyla vakit geçirsin diye sanırım taviz veriyorum........birde banyo konusunda problem yaşıyoruz her banyomuz sorunlu bitiyor başını yıkatmak istemiyor korkuyorum diyor bende arkaya doğru yıkayayım yüzüne gelmez diyorum ama o sırada o kadar endişeli oluyorki elimi tutuyor yıkamama izin vermiyor sağa sola çırpınıyor bende hakim olamıyorum sakin olsa o kadar su gelmeyecek ağzına vs ama tabi anlatmak zor....ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım bebeklerini yıkıyoruz bazen banyo oyuncakları vs ama başa sıra gelince hiçbiriyle ilgilenmiyor tabi......bu konuda da yardımcı olursanız çok sevinirim...
papatya
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2010 Saat 15:21
öğle uykusunu istemiyorsa- ki kızınız çok aktif ve zeki bir kız, bu çocuklar genelde etrafla ilgilenmeyi terih eder ve uyumak istemezler- uyumaya zorlamayın. akaşam üzeri yarım saatlik bir uyku yetebilir. sonrasında babayla yarım saat bir süre geçirmesi bile yeterli olabilir. her fırsatı değelendirebilir ve her sınırı zorlyabilir, bu konuda net olmaya gayret edin. yüzüne su gelmesi çocukları çok tedirgin eder, sizin başınızı yıkasın ve başınızı arkaya vererek nasıl yüze su gelmeyceğini gösterin, başlangıçta çok az yıkayın ve hemen su dökün, basınçlı bir duş yerine tas kullanabilirsiniz
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.