Özlem Hanım Merhaba
Oğlum 25 aylık,bundan 3 ay önce parmağına acı oje sürerek parmak emmeyi bıraktırdım,gün içerisinde sadece uyurken parmağını emmiyordu,yemek yemek için bile açmıyordu ağzını o yüzden mecbur hissettim kendimi,o günden sonra uykularımız bozuldu,davranışları agresifleşti,son 2 haftadır nerdeyse uykularımız işkence haline geldi,yanımızda yatmak istiyor ve yatıyor da,ama tam 1,5 saat boyunca uyuyana kadar sadece beni tekmeliyor sırtıma çıkıyor,elini kolunu gözüme burnuma sokuyor,vuruyor,uyuyunca yatağına bırakıyorum ama gece yarısı ağlayarak uyanıyor,odasında uyutmaya çalışıyorum,beni yatağınıza götürün diye ağlıyor,sabahlarıda ben ve eşim uykusuz yorgun bi şekilde işe gidiyoruz,ve bu durum eşimle aramızda da çok sorun yaratıyor,oğlum beni tekmeleyerek rahatsız ettiğinde yatağına götürüyorum bırakıyorum ama çığlık atarcasına ağlıyor bu şekilde 10 dakika geçip susmayınca eşim bana kızıyor nasıl ağlatabiliyorsun çocuğu diyor ve mecburen alıyorum ya da eşim alıyor,aldıktan sonra ağlamaktan yorgun düştüğünden hiç kıpırdamadan yanımızda yatıyor,ben hem oğluma hem eşime karşı mücadele verdiğimi hissediyorum,sabah uykusuz ve hertarafım ağrıyarak uyandığımda sorumlusu eşimmiş gibi hissedip öyle davranıyorum,bu arada kendimi hiç olmadığım kadar sinirli hissediyorum,lütfen yardım edin bu durumu nasıl aşabilirim?oğlumu ağladıktan sonra yanıma aldığımda hiç kıpırdamadan yatıyor sizce bu psikolojisini nasıl etkiliyor?Son iki gecedir oğlumun odasında yatıyorum yatağımızı unutsun diye,onu da kendi yatağına yatırıyorum ama uykuya geçişimiz hep aynı şekilde,sizce oğlumun odasında yatmaya devam etmeli miyim unutturmak için?
Ayrıca dün gece oğlum henüz uyumuştu ve yanımdaydı, dışardan yatak odasından oğlumun bana anne diye seslenip ağladığını duydum ama uyumadığıma eminim,sizce uykusuzluktan halüsünasyonlar mı görüyorum?
Düzenleyen bilgeakgun - 23 Kas 2009 Saat 13:43