Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bu tahliller bu ilaçlar....
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbu tahliller bu ilaçlar....

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gulshenidil Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7
Mesajın Direkt Linki Konu: bu tahliller bu ilaçlar....
    Gönderim Zamanı: 09 Şub 2010 Saat 13:06

hocam merhabalar idil 10.5 aylık 9 kilo ve 76 cm kız çocuğu.....bugüne dek hep sizden öğrendiklerimi uyguladım kızıma çok şükür önemli sorunlarımız olmadan geldik bu döneme....son 2 aydır idil sık hastalınır oldu...soğuk algınlığına sık yakalnır oldu...ateşle karşılaşmazsak ilaç kullanmıyoruz ama ateş olunca endişe ediyoruz tabi....en son 15 gün önce verilen antiboyik biter bitmez idilde burun akıntısı başladı...çalışan anneyim ben getirebiliyorumdur mikropları öle düşünüyorum....doktorumuzu arayıp yine hasta olacak galiba dediğimde bu kadar normal değil sık hastalanması dedi ve tahlil yapalım dedi...hiç tahlil yaptırmadık bu zmana kadar ayrıca....dün tahlilller yapıldı ve bugün sonuçları gösterdiğimde demirin az olduğunu ve ferruma devam etmemizi söyledi...oysa ben hiç vermedim demir damlası....yemeklerimizden kıymalı ve etli hergün 1 porsiyon yer...kutu sütüde içer...ayrıca idrar yolları içinde 1 ilaç yazdı...piyeloseptyl.......sonuçları aşağıya yazıyorum hocam değerlendirirseniz sevinirim....AYRICA KİLOMUZU AZ BOYUMUZU İYİ BULDU

KAN
(WBC)..........12.43
(RCB) ..........4.18
(HGB)...........10.5
(HCT)...........32.6
(PLT)............392
MCV............78.02
MCH ...........25.82
MCHC.........32.2
RDW...........14.5
MPV.............8.92
PDW............9.3
PCT............0.35
%LYM........53.31
%MON.......11.7
%GRA.......34.62
#LYM......6.631
#MON......1.451
#GRA....4.3
CRP......NEGATİF

İDRAR
SARI
BERRAK
TORTU............NEGATİF
REAKSİYON ...5
DANSİTE........1020
PROTEİN ......NEGATİF
GLÜKOZ.....NEGATİF
KETON.......NEGATİF
BİLİRUBİN NEGATİF
UROBİLİNOJEN NORMAL
NİTRİT...NEGATİF
MİKROSKOP(HER SAHADA) 3-4 LÖKOSİT VE 2-3 EPİTEL GÖRÜLDÜ....

bil ki anne/baba limandır hava açar demir alırsın.bir fırtına patlar yanaşırsın.ne liman gücenir teknelere.ne biz güceniriz sana.sen iyi havalarda hep denizde ol,ama fırtınaya yakalanmadan dön isteriz
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117880
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2010 Saat 13:33

Hafif bir gripal enfeksiyon geçiriyor, antibiyotik gerekmez. Demir gerekmez... İdrar yolu enfeksiyonu yok, sallamış. NİTRİT= NEGATİF demek , idrar yolu enfeksiyonu yok demektir... Eski maillere bakın...

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.