Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Doğum sonrası yaşananlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ikinci bebekte de göğüs ucu çatlakları yaşanır mı?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuikinci bebekte de göğüs ucu çatlakları yaşanır mı?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 567
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Kevser Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Mersin benden sorulur:)))))

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5082
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 May 2011 Saat 15:11
Orjinalini yazan: duygu07 duygu07 Yazdı:

Canım öncelikle çok çok hayırlı olsun sağlıkla al kucağına inşallahhh.
Sana en güzel üç tavsiyem var ve biri eğer sütün çok geliyorsa İfakat'ın dediği gibi silikon meme ucunu mutlaka kullanmalısın ve kesinlikle işe yarıyor. İkincisi ise Fatoş'un dediği gibi dışarıya falan çıktığında göğüs kalkanı ve en önemlisi bence (kulağa çok hoş gelmese de bu en etkilisi) emzirmeden sonra göğüs uçlarına kendi sütünden ve göğüs ucu kremi sürerek göğüslerin açık dolaşmak... Evet garip ama en işe yarayanının bu olduğunu bizzat yaşadım. 
Aman öyle her bulduğunu da sürme yaaaa. Çocuk emecek ağzının tadını kaçırma çocuğun lütfen. Çünkü öyle soğan falan kokulu şeyler. Yıkansan da bebek tadını kokusunu alır aman aman....
soğanı ben hamilelikte kullanılıyormuş dedim, faydası olur mu bilmiyorum, duydum sadece... ben çok çektiğim için, soğan değil daha kötüsü olsa kullanırdım... seçim şansı o an için ortadan kalkıyor çünkü... inşallah bilge o günlere kalmaz, hatta hiç çatlak problemiyle uğraşmaz Smile
Yukarı Dön
edis13 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 223
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2011 Saat 11:20
sağ salim kucağına alırsın inşaallah! Göğüs ucu çatlaklarının 1. yada 2.bebekle ilgisi yok ıslak kalan ve nemlendirilmeyen her cilt çatlar.Ben 2.sinde muhakkak her emzirmeden sonra temiz bir bezle çok iyi kuruladım ve  başucumda bir bardak zeytinyağı vardı kurulama artı yağı sürdüm her seferinde çok az yaşadım bu kez...umarım sen yaşamazsın
Yukarı Dön
bengisu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1587
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Haz 2011 Saat 09:11
hayılı olsun canım ikinci bebeğin.dilerim ikinci doğumda yaşamazsın canım belki duymuşsundur ben ayva çekirdeğini suda bekletip sürüyordum belki duymadıysan bu da şifa olur belki senin içinSmile
Yukarı Dön
oykunaz Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 2376
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haz 2011 Saat 03:06
bilgeciğim ben burayı yeni gördüm.. Tongue
konuşuyoruz ama burdan da bir tebrik edeyim arkadaşım. ozanla öykü arasında 1 gün vardı..walla sen ikincide benden hızlı çıktınLOLLOLLOL darısı biz tembellere LOLLOL
bu arada benim kardeşim biliyorsun yeni doğum yaptı bebişimiz 3 aylık oldu. ve çok yoğun göğüs çatlağı yaşamadı
1 doğumun 15 gün kadar öncesinde krem sürmeye başladı
2 sanırım ayva çekirdeği biz onu güzelce kaynattık jole kıvamına geldi ve emzirme sonrası onu sürdü neşeye iyi geldi.
hadi arkadaşım sağlıklı,güzel bir hamişlik dönemi diliyorum sana
Big smileBig smile
Yukarı Dön
bilgeakgun Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

hepimiz hilalcigiz:)

Puanlar: 1906
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Oca 2012 Saat 17:03
Kızlar bu topiği doğumdan önce ben açmıştım,korkulu rüyamdı göğüs ucu çatlakları,ilk bebeğimde 3 ay sürdü yaralarım, kendi soruma burda kendim cevap vereyim ikince bebekte 10 gün sürdü,bu yüzden çok rahatım emzirmenin keyfine varıyorum,ilk bebeğimde acıkmasın uyanmasın diye dua ediyordum resmen ama  bu anne adaylarını korkutmasın lütfen,ne olursa olsun emzirmeyi bırakmayın,ne yaptım da yara olmadı bilmiyorum belki ben daha tecrübeliydim,belki ikinci olduğu için vücudum alışıktı,ama bebeğim de daha ilk emzirmede çok iyi tuttu memeyi,doktorum da e vitamini kapsülü verdi,başka da bişey kullanmadım,hepinize bol sütlü günler diliyorum...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 567
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.