|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Yazar | |
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kazein; o mama inek sutunden yapildigi icin yuksek... Olumlu bir ozellikde degildir. Akillari sira cocuk kandiriyorlar.. Ister anne sutu olsun, ister inek sutu.... Prebiotik bakterilerin ne isi var! Yararli bakteride olsa sutun kesilmesine sebep olurlar.
O kanser Prof.'u gecmis yillarda, Danone'nin yogurtlari gec bozuluyor diye tonla laf ediyordu, anlasilan Danone o doktoru biraz "yemlemis"... Tesekkurler filan!!
"Hammade" !!! Hammadde dedigi; tereyagi alinmis, yagsiz "hurda" sut.. Bizde koylu sutun tereyagini alir, geri kalani ile "Cokelek" yapar, kendi kullanir. Bu sebeple, dogru; bizde "Tereyagi alinmis" hurda sut satilmaz. Koylu satarsa, Tam yagli normal sutunu satar, oda Danone gibi firmalarin isine gelmez.. Anladiniz mi simdi, niye eskiden mamalar icin ilk 4 ay gereklidir derken, bu siniri once 6 aya, sonra 1 seneye cikardilar!! Avrupa ulkelerinin elinde, daglar kadar Tereyagi alinmis hurda sut var bunlarida iste; Turkiye, Bengaldes gibi kiytirik ulkelere satiyorlar.. 3-5 doktoru satin aldilarmi, Saglik ve Tarim Bakanlik- larina da "gordumu", Turkiye'de istedigi gibi at kosturabilir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Tem 2016 Saat 02:23 |
|
![]() |
|
Jassmabella ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 Kas 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 15 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Jassmabella
Ben de hatırladım siz söyleyince hocam, eveet, yoğurtlara çok sataşıyordu, kaymakları jelatin asla yemezsiniz diyordu, o kitabı yazdığı sıralar. Özellikle Danone:))) Ben annemin babamın köyünü gördüm,evet, çökelek yaparlar:)) Ne unutkanız, siz söylemeseniz şöyle tek tek anlatmasanız biz hatırlamıyoruz, mama anne sütünü taklit ediyor diye koşuyoruz mamaya.. E bu durumda köylü satmayınca ham madde olmuyor. Oo ben daha neler çözdüm sizden, niye 5-6 yaşında süt içmediğimi.. Çünkü mamayla büyüdüm, o çiğ süte inek gibi kokuyor dedim bıraktım, şimdi bir dondurma bile yiyemem:) Hocam bunlar çalışanlarının beynini de yıkıyorlar, şu FOS/GOS ilavesi oğluma gaz yapıyor dedim, orada çalışan kuzenime, olmaz abla bağışıklık sistemi için gerekli dedi. Öyle ezbere konuşuyor.. Hocam, sizi okumaktan yolda çocuk gözlemliyorum, bugün 2 yaşlarında parantez bacak gördüm, dedim söyleyeyim yok dedim, anlamayacak. Çünkü bir kere eczanede bir bayan çocuğumda hırıltı var dedi, eczacı ventolin verdi, ben de konuştum, ben suçlu oldum, bayan bana sinirlendi, zaten doktoru da veriyordu diye, eczcacı alerjilere veriyoruz dedi. Kimse anlamıyor ki, prematüre bir bebeği oldu tanıdığımın, 38 haftalık oldu gaz sancıları başladı, babaanne ha bire sütün yetmiyor, minicik bu diye mama yükletiyor, sonra yeşil kaka yapıyor çocuk, üşüttün diyor. Bir de anneye kızıyor, soğuk su içtin, bebeğin gazı oldu diye.. Vur diyorum, olmaz diyor. Aklıma hep her yerde siz geliyorsunuz:))) İyi ki sizi tanıdım, dünyada hiçbir varlık yüz üstü yatamaz lafınızla başlayan o kitapta.. Geç oldu ama.. Sevgiler:)) |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
"sirt ustu" olacak!!
|
|
![]() |
|
Jassmabella ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 Kas 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 15 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Jassmabella
Pardon hocam:)) Hiç atlamıyorsunuz..
Birisi de bize şu ülkede neler onluyor sizin birçok şeyi anlattığınız gibi anlatsa keşke:(( Hakkınızı helal edin.. Düzenleyen Jassmabella - 21 Tem 2016 Saat 09:07 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Biraz politika olacak ama, benim burada(USA) okudugum yorumlara gore; Islami kesimin, "A- Fraksiyonu" ile "B-Fraksiyonu" Pastayi paylasamadiklari icin, tepisiyorlar. Aman uzak durun. Olan; emir kulu, gariban askerlere oldu.. Kislaya; DIN ve/veya SIYASET sokulursa olacagi budur. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Jassmabella
Hmm, maalesef. çimenler ezilmesin hocam.. İnşallah..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|