Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - zatürre mi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumzatürre mi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
arascan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 31
Mesajın Direkt Linki Konu: zatürre mi?
    Gönderim Zamanı: 13 Mar 2013 Saat 13:29
Hocam merhaba. Benim 23 aylık bir oğlum var. boy 87 cm. kilo 12.
5 gün önce hafif bir öksürükle şikayetimiz başladı ertesi sabah 38 derece bir ateşle uyandı, ateş düşürücü kullanmadım kendiliğinden düştü dün geceye kadar da bir daha çıkmadı. ballı limon, cold mix, serum fizyolojik devam ettim. Ancak öksürük artarak devam etti, burun akıntısı başladı ve dün gece ateşi 38.5 dereceyi buldu. solunumu dakikada 40 civarında. Doktora götürdük, dinlediğinde sol ciğerinde biraz balgam var gibi dedi. zatürre salgını var bir akciğer filmi çekelim de emin olalım bir de antibiyotik başlayalım deyince ordan kaçtık.
bizim nezlelerimiz hep burun akıntısıyla başlar sonra öksürükle devam eder 10 gün sonra kendiliğinden geçerdi. ateş olmazdı. bu biraz farklı seyrettiği için içim rahat değil hocam film çektirse miydik, zatürre olabilir mi?
Her Şey Senin İçin...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117880
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2013 Saat 19:54
Oturun, oturdugunuz yerde... Zaturre zaten "10 gunluk " bir hastaliktir. Hic tedavi etmeseniz bile 10 gunde iyilesir... Verilen ilaclar yuzunden, (oksurugu kestikleri icin) tehlikeli bir hastalik oldugu zannediliyor...
Yukarı Dön
durucan Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 230
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mar 2013 Saat 00:13
zature olan bir bebek yada  cocukta  tedavi sonrasi cigerlerde iz yada kalinti kalmasi gibi bir durum varmi, zature olmustu deyince insanlarin bakisi bile degisiyor, tedirgin oluyorum. omur boyu zaturenin izi kalirmis ....
Yukarı Dön
MaRaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3238
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mar 2013 Saat 01:38
zaturre = bron$iyolit deilmi hocam
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mar 2013 Saat 02:16
Zaturre diye:  Bakterilerin yaptigi Akciger hastaligina diyoruz.... Antibiyotiklerle tedavi edilir, iz kalir, ama sagligina veya omrune olumsuz bir etkisi yoktur.
Bronsiolit: VIRUSLERIN Akcigerlerde yaptigi hastaliga diyoruz. Tedavisi yoktur, tedavi semptomatik, yani sikayetlere yoneliktir, iz birakmaz, hicbir onemi yoktur.
Yukarı Dön
LİVANELİ Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 168
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mar 2013 Saat 01:14
Hocam yani viral zaturre dedigimiz hadiseye bronsiyolit diyoruz degilmi yanlis anlamadim..peki zaturrede ve bronsiyolitte wbc degerleri ne kadardir..siz zaturrede cok yuksek degerlerden bahsetmistiniz bi mesajda..viralmi bakteriyelmi nasil ayirt edebiliriz boyle bir durumda ..bide bronsitte de wbc degeri yuksek olurmu onu ogrenmwk istiyorum kusura bakmayin hocam tam yerinde kafamdaki soru isareti kalmasin istedim
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mar 2013 Saat 01:47
Dogru; Bakteriel Zaturrelerde WBC degerleri anormal artar, Bronsiolitte; anormal duser... Bronsiolit esnasinda Bakteriel bir komplikasyon olursa, gene WBC degerleri anormal yukselir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.