Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
spancm
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 338
|
Gönderim Zamanı: 28 Şub 2014 Saat 23:42 |
Hocam ben size sormadan bir sey yapmak uzereydim neredeyse...hgb 10.8 ciktigindan bahsetmistim yukarida..sizde enfeksiyon sirasinda duser demistiniz..yalniz bizim doktor bu cocugun hgb i 13-14 iken bu kadar dusmez enfeksiyondan hemen demir baslayalim dedi ferro sanol surup bir olcek gunde ver dedi...size sormadan vermek istemedim ne dersiniz hocam?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117887
|
Gönderim Zamanı: 01 Mar 2014 Saat 19:04 |
O keriz doktor, Eriskin:HGB'si ile 3 yas cocugunun:HGB'si nin ayni oldugunu zannediyorsa, Tibbiyeyi bir daha okumasi gerekir.
HGB:10.8g/dL bu yas icin, hele hastalik sirasinda, ASLA demir tedavisini gerektirmez. Onun niyeti baska.. DEMIR alanlarda, en basit enfeksiyonlar bile , agir hastalik seklinde seyreder.
|
 |
spancm
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 01 Mar 2014 Saat 21:27 |
Zaten soyledi hgb 13-16 arasi olmasi gerekiyor diye ben de cocuk referans araligini hatirlattim ams hatta gaita da parazit testi bile istedi bu kadar dustugune gore patazit olabilir dedi yaptirmadim..hgb ni 12-13 seviyesinde tutmak iyidir dedi olmadi gun asiri ver dedi.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 02 Mar 2014 Saat 00:33 |
Bosverin, biz bildigimizi okuruz....
|
 |
spancm
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 09 Mar 2014 Saat 21:40 |
Hocam yine ben...tam 13 subatta yazmisim size oglumda beta cikti deposilin 6.3.3 yaptik diye..bu kez de iki gun once hem esim hem ben bembeyaz bademcikler ve 41 derece atesle hemen calistigimiz saglik kurulusunda strep a testi yaptik ve ikimizinki de pozitif cikti..ilk kez kendimizde karsilastik bu durumla..cocuk tedavisini ezberlemistik..kurumumuzda ki dahiliye uzmani largopen 1 gr baslayin dedi ben de o zaman depisilin 1.2 de yapalim dedim ve ikimizde yaptirdik.largopen i halen iciyoruz.
1-oglumda yaklasik bir ay once gorulen beta bize de o donem bulasmis ve yeni mi ortaya cikmistir yoksa biz baska bir yerden mi kapmisizdir acaba? 2-cocuklarin ayin 12 sinde yapilan deposilini halen koruyor mudur yoksa onlara da bulastirmis olabilir miyiz? 3-ikizlerim e kresten iki kez beta bulasti fakat ikisinde de ne yuksek ates ne genel durumda bozulma oldu fakat yetiskin olan bizler iki gundur surunuyoruz bu durumlarda bizim daha dirayetli olmamiz gerekmiyor mu da cok daha agir geciriyoruz?
Hocam biraz uzun oldu kusura bakmayin ama merakla yanitlarinizi bekliyoruz...saygilar...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 10 Mar 2014 Saat 02:35 |
-30 yasindan buyuklerde, o anlattigim mekanizma calismadigi icin, igneleri BOSUNA YEDINIZ.... Ne diye, bastan bana sormazsinizki!!! Tabii, yasiniz 30 yasindan kucuk ise, yaptirdiginiz igne iyi olmus...
1- Hayir, oglunuzdaki ile hic alakasi yok, 2gun+2gun kulucka donemi= 4 gun evvel mikrop kaptiniz...
2- Evet, hala koruyor.
3- Deposilin1.2; igne yapildiktan 3 gun sonra etkisini gosterir... Bu sebeple, Deposilin6-3-3'u tercih ederim. Siz Deposilin yaninda, Largopen baslamakla iyi yapmissiniz..
Ama niye hala surunuyorsunuz??? Acaba Test'de bir yamukluk mu yaptilar?? Burunda akinti basladi ise, siz Grip geciriyorsunuz demekyir. Biraz daha kendinizi anlatin..
|
 |
spancm
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 10 Mar 2014 Saat 02:44 |
Hocam ben 33 yasimdayim esim 38.strep a testini hemsire oldugum icin cocuklarima da kendimize de bizzat kendim yapiyorum.esimin atesi 41 in altina inmedi iki gundur aksam uzeri biraz rahatladi.ikimizin de yum vuccutta agri ignelenme kusma.cocuklarimkz ayni gun duzeliyor biz de niye boyle oldu bilemedik.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 10 Mar 2014 Saat 03:56 |
Uzun etkili ignelere, ikinizde de gerek yoktu.. Neyse..
Sizdeki hastalik; Domuz Gribine cok benziyor. Bir kan sayimi yaptirip, WBC degerlerinize bir bakin. Dusuk cikarsa, Domuz Gribi demektir... Asi olmadinizmi??
|
 |