Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kan tahlili
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkan tahlili

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ceylinsu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 827
Mesajın Direkt Linki Konu: kan tahlili
    Gönderim Zamanı: 31 Ara 2008 Saat 14:59
Kadir bey kızım 18 ay 23 günlük (doğum kilo 3,300  52 cm)muayenemizde boy 81 cm kilo 9,500 çıktı tahlil yapıldı.hemogram(18-20 parametre)
hgm  10,4
hct    32,3
mch   26,2
%lym  59,9H
%mon  11H
%gra     29,1L
%ly        3,6H
KANSIZLIK OLDUĞUNU BUNUN İÇİN KİLO ALIMININ OLMAYABİLECEĞİNİ(KIZIM ÇOK HAREKETLİ)söyledi.ferrasanol   supravil verdi.
rica etsem bu değerleri sizde değerlendirebilirmisiniz.endişe ettim.
kızımın bıngıldağı tam kapanmadı dr.kız çocuklarında 20-21. ci aylara kapanabilir dedi.
hocam bi de kızımının baldır bölümünde yani bacaklarında(bezin bittiği bölgede)pütürlük olmuş bezle alalkalı dendi (kızım kilotlu çorap veya çorap giymeyi hiç istemiyor bu konuda savaş halindeyiz onla kilotlu çorabı çıkardığımda kızımın o bölgeyi kaşıdığını görüyorum)bunun için ne kullanmalıyım.
hocam ağzı açık uyuyo bunda bi terslik varmı geniz eti falan diyo çevremConfused
uzun soru sordum hocam kusura bakmayın görüşleriniz benim  içinn çok değerli.

Düzenleyen ceylinsu - 31 Ara 2008 Saat 15:00

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117883
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2008 Saat 15:36
Lenfositlerin yüksek, garnulositlerin düşük olması gripal bir enfeksiyonu işaret eder.Monositlerin %11 gibi yüksek bir değerde olması, "Enfeksiyöz mononükleoz" lehinedir..Burumda kansızlık değerleri düşük çıkacağı için, kan değerlerine iyi iken bakılması gerekir. Bu durumda bile iyi çıktığına göre bence çocuğun  hiç ellenmemesi gerekir.Kansızlığı falan yok...Bıngıldakla artık uğraşmıyoruz. Nasıl olsa kapanıyor.
Kaşıntılarını önlemek için, sık banyo yaptırın ve serin tutun, terletmeyin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.