Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - inek sütü alerjisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Foruminek sütü alerjisi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zehra Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

"Zeynep'in Annesi.. Nam-ı Diğer FASULYE"

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9036
Mesajın Direkt Linki Konu: inek sütü alerjisi
    Gönderim Zamanı: 20 Eki 2008 Saat 02:10

Merhabalar Kadir Bey.

22 aylık kızımda çok uzun zamandır gözaltlarında kızarıklık ve uyandıktan sonrada şişlik oluyor.bununla beraber zaman zaman  dirsek içlerinde ve boynunda kızarıklık ve çok fazla kaşıntı oluyor.bu kaşınan yerler daha sonra sertleşip kabuk bağlayıp geçiyor.bu belirtiler ve sizin verdiğiniz bir iki cevaptan sora bunun alerjik bir belirti olabileceğini düşünüp doktorumuza bu belirtileri söylediğimde bizden bazı testler istedi .yapılan ilk testin sonucu normal değere göre yüksek çıkınca alerji olduğu kesinleşti.. daha sonra nelere alerjisi olduğunu anlamak için tekrar bazı testler yapıldı .test sonuçları aşağıda.çıkan sonuçlara göre yumurta akına ,süt ve süt ürünlerine karşı alerjisi olduğunu bu ürünleri vermemiz inek sütü yerine keçi sütü kullanmamı söyledi doktorumuz   kızım günlerdir süt ,yoğurt,peynir yemiyor.ve ben aksi gibi keçi sütü bulamadım henüz.sizce de  kızımın alerjik durumu bu kadar ağırmı ?bu sonuçlara göre ne zamana kadar inek sütü kullanmamamız gerekiyor ?çok nadirende olsa  kızımın çok sevdiği  büyümüx  yada yoğurt versem  yanlışmı yapmış olurum .bu sonuçlara göre sizin değerli  fikirlerinizi öğrenmek istiyorum .birde zaditen diye bir şurup kullanıyoruz.bu ürünleri vermememe ve şurubu kullanmama rağmen bu günlerde boynudaki kızarıklık hergün mutlaka olmaya başladıı Confusedcevabınızı merakla bekliyorum

Şimdiden teşekkürler hocam .

Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117893
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eki 2008 Saat 09:24
Kızınız günlerdir süt ve süt ürünü almıyor, arazlar düzeldimi? Sizin tarifiniz "Atopik egzema'ya" uyuyor. Ultr..an pomat ile düzelir, ergenliğe kadar sürecek.
 Bu testler yapılmadan evvel, 1)gaitada parazit : Negatif olmalı.
                                               2)Sinuzit olmadığı gösterilmeli
                                               3) Diş çürüğü olmadığı
                                               4)İdrar yolu enfeksiyonu olmadığı gösterilmeli dir.
Bu testlerin yapıldığını sanmıyorum. Bu testlerden sonra , BAŞKA bir laboratuvarda testleri tekrarlayın, görüşelim.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.