Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - TSH
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumTSH

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
laliş Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 16
Mesajın Direkt Linki Konu: TSH
    Gönderim Zamanı: 20 Şub 2010 Saat 14:05

Merhaba,

Kızımın hormon tahlilinde TSH 7.84 , FT3 2.35 , FT41.03 çıktı.Bir sene önce yaptırdığımız testte herşey normaldi. Ben de de aynı durum söz konusu ve 4 sene önce bu teşhis kondu ve şuan 100’lük Eutyrox kullanıyorum.Hamileliğimde doktor kontrolünde ilaçlarımı kullandım keza emzirirken de. Ancak bu durum beni çok üzdü ve endişelendirdi. Kızım daha 26 aylık. Tahlil sonrasında doktorumuz tekrar hastanede bazı testlerin yapılması gerektiğini söyledi.Tam anlamasam da damardan bir ilaç verilip tekrar değerlere bakılacak ve ona göre ilaç kullanıp kullanmayacağına karar vereceğiz dedi. Birde troid USG yapılacak.Ne olur Kadir Bey sizce ?

1.Testler Çocuk hastanesinde yapılacak. Güvenilir olduğunu düşünüyorum sizce de öylemi ?

2.Eğer ilaç kullanacaksa bu onun hayatını nasıl etkiler? Çünkü ben yaşam boyu bunu kullanacağım.Kızım da böyle olsun hiç istemiyorum ve kendimi suçluyorum.

Doğru şeyler mi yapılıyor sizce ? Biraz bilgi verirseniz çok sevinceğim.Teşekkürler..

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117893
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şub 2010 Saat 14:18
2 YAŞINDA:  TSH: 0.7-6.4 olması gerekir, biraz yüksek
                    T3 ( Triiodothyronine) : 100-260 ..
                    T4 ( Thyroxine)           : 6.8-13.5 olmalı...
İlaç kullanılması hayatını fazla etkilemez, kullanılmaması etkiler... Kendinizi niye suçluyorsunuz?? Çaresi olan bir durum..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.