Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Primer bilier siroz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumPrimer bilier siroz

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sdilek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 63
Mesajın Direkt Linki Konu: Primer bilier siroz
    Gönderim Zamanı: 04 May 2009 Saat 20:11
Kadir bey merhaba.Yine önerilerinize ve bilginize ihtiyaç duydum.Kayınvaldemin karaciğer fonksiyon testleri yüksek çıkıyordu.En son biyopsi yapıldı.Ve patoloji raporunda şunlar yazıyor.

KLİNİK TANI: Otoimmün Hepatit?
MAKROSKOBİK BULGULAR: 6 adet, ucuca eklendiğinde 3,5 cm uzunluğunda karaciğer biopsi örneği. 1k, 6p tia 22-4-2009 DR CS

TANI: Primer Bilier Siroz

YORUM: İmmünohistokimyasal olarak uygulanan sitokeratin ile duktuler proliferasyon saptanmış olup, Retikulum ve masson-trichrom boyalarında minimal portal bağ dokusu artışı izlenmiştir.

Bunlar ne demek Kadir Bey.Yorumlarınızı bekliyor ve şimdiden teşekkür ediyorum.

www.damlamvekaryam.blogspot.com
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117901
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 May 2009 Saat 12:50
Türkçesi; safra yollarının tıkanması ile oluşan "siroz".. Hepatolog takibinde olması gerekir, bulunduğunuz bölgede yoksa, iyi bir dahiliyeci de halleder.
Yukarı Dön
canım Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 26
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 May 2009 Saat 21:30
merhaba hocam
sanırım sizin uzmanlık alanınıza yenilerini eklemenin zamanı çoktan geldi. çünkü sadece çocuk dr demek haksızlık olacak galiba!?Star
bir de aradım ama bulamadım, grip aşısını kaç yaşından itibaren öneriyorsunuz?
emeğiniz, sabrınız, anlayışınız.................. için teşekkürler sizin hakkınızı ödemek gerçekten zor.
iyi çalışmalarClap

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117901
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 May 2009 Saat 10:40
Grip aşıları 6. aydan itibaren yapılabilir. Bebekler için "yarım doz" grip aşıları var. Bulamazsanız, 1/2 ampul yaptırırsınız. İlk yapıldığında, bir ay ara ile iki doz yapılmalıdır. Eğer geçen sene ilk doz 1 defa bile yapılmışsa, takip eden aşılar hep tek doz olmalı...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.