Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yüzüstü uyuma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyüzüstü uyuma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7922
Mesajın Direkt Linki Konu: yüzüstü uyuma
    Gönderim Zamanı: 17 Kas 2007 Saat 11:39
merhabalar Benal Hn.. bebeğim 6 ay+1 haftalık.. son günler de uyuması için bıraktığım zaman tekrar yanına gittiğimde onu yüzüstü dönmüş ve öyle uyumuş buluyorum. uyanıkken, oyun sırasında kendisi kolaylıkla sırtüstü ve yüzüstü dönebiliyor. karnı üzerinde emekleyerek istediği heryere rahatlıkla gidiyor. ayaklarını sıkıca basabiliyor. yani doktor kemik gelişiminin iyi olduğunu söyledi. fakat uykusunda boğulma gibi bir problemle karşılaşırsa kendisini döndürebilir mi? dediğim gibi normalde yapabildiği şeyler bunlar ama uyku semesi yapamaz diye korkuyorum. ben yakaladıkça düzeltiyorum tabiki..
yardımlarınız ve bizelere vakit ayırdığınız için size minnettarız, sevgiler..
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
zeynepceren Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Kas 2007 Saat 20:37
merhaba,bebeğinizin kendi kendine uyumasını nasıl sağladınız?
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Kas 2007 Saat 21:14
biraz zor oldu ama oldu.. öncelikle kararlıydım.. ne olursa olsun kucağımda sallamadım.. özellikle akşamları hep 21:00da yatırdım yatağına.. emzik ve battaniyesini verdim.. inatla o çıkardı emziğini bağırdı, ben gittim verdim emziği çıktım odasından.. yarım saat, 45 dk hep bu tekrarlarla..  birsüre sonra daha kısa süre direndi, sonra daha da kısa süre.. derken artık emziğini ve battaniyesini verince öpüp odasından çıkıyorum, iyi geceler diliyorum ve uyuyor.. tabi bu gündüzleri çok gecerli değil.. sadece uykusunun geldigini anladığım zamanlarda işe yarıyor. uykusu yoksa biraz direnirse kaldırıyorum gözünü ovuşturduğu zaman tekrar yatırıyorum. ama akşamları 21:00da mutlaka bırakıyorum ve sonunda uyuyor. bazen 5-10 dk direnişler oluyor arasıra.. olsun buna da bin şükür..
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
yusufum Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 193
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Kas 2007 Saat 23:30
ohh ne güzel benim de oğlum 6,5 aylık ama ben sallıyorum kendisi hiç uyumadı bu güne kadardarısı başıma
:=
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2007 Saat 11:49
Merhaba...
Bebeği uyrken sık sık kontrol etmek gerek. Dönebilen bir bebek için engellemek zor. Yastıkla desteklenebilir ama çok da faydalı olmayabilir. Sık sık kontrol edin. Sevgiler...
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2007 Saat 15:27
dedim ya bizimki de uyumuyordu ama eninde sonunda alıştı. fakat ben bunu sanırım 2 aylıktan itibaren yapmaya başladım. tam hatırlamıyorum ama bunu yapmaya başladığımda 3 aylıık değildi onu biliyorum.. belki şimdiden sonra daha da zor olur sizin için. çünkü bebeğiniz sallanmayı biliyor. benim bebeğim sadece arabada,bebek arabasında ve dans ederken (kucağımda)  sallandığını sanıyor sanırım. bunun dışında insanlar kucağına alıp sallanmaya başlayınca çekinmeden söyledim yapmadım  diye.. kolay gelsin umarım herkes bu işin bir kolay yolunu bulur,..
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2007 Saat 15:28
cevap için teşekkürler Benal hn. yastıla Çınar'ı engellemek pek mümkün değil.. yani yüzüsütü uyumasında problem var diyorsunuz sanırım ve uyutmamak gerekiyor..
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
belma Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 4440
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2007 Saat 16:02
Burcucum benim Kaan da yüzüstü uyuyan bebeklerden.Ne yaptıysam vazgeçiremedim.1 aylıkdan beri yüzüstü uyuyor.Şimdi iyice alıştı sırtüstü yatırıyorum 5 dk sonra kalkıyor yüzüstü yatırıyorum uykuya devam ediyor.Bebek deyip geçiştirmemek lazım onlarında kendilerince tercihleri var  .Bizede onları sık sık kontrol etmek düşüyor
Kamil insan toprak tutsa altın olur,eksik insan altın tutsa toprak olur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.