|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
zlemyayl ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Eki 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 179 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Şub 2015 Saat 02:15 |
Sevgili hocam, Allah razı olsun ki size daha önce bahsettiğim hamile diyabetli kardeşim sayenizde sadece diyetle hamileliğini geçirdi / şekerini kontrol altında tutabildi (üstelik bazılarının insülin şart demesine rağmen !) ama gayet tuğaf bir şekilde 37 haftalık doğum gerçekleşti :( tuğaf diyorum çünkü takipte olduğu özel hastanede ; NST de nabız iki kez 60 a kadar düştü ve kayıtlara göre tekrar toparlanması 4 dakikayı buldu falan gibi cümlelerle , normal doğum için çıldıran kardeşimi acil sezeryana ikna etmişler / ben haberi istanbuldan alıp, yola çıkıp Eskişehire gittiğimde ise kzkardeşim hala bebeğini kucağına alamamıştı .Getirdiklerinde sebebini sordum ve gözetim altındaydı dediler ,nedenini öğrenmek istediğimde erken doğdu ve sezeryanda prosedür olarak bunu yapıyoruz / oksijen veriyoruz , anne ameliyatlı diye mama verip , kan şekerinin düşmesini önlüyor ve kusma falan varmı bakıyoruz gibi abuk subuk yanıtlar verdiler ..sonrasında kardeşimin gazı gelmedi diye asla yemek ve su vermediler 24 saat aç susuz serumla beslenirken garibimin sütü de gelmedi / ertesi gün sıvı gıda verdiler ama sütü de yoktu bebecikte becerip çekemedi ! 2 .gün taburcu olduk ve evde güzel bir beslenme , banyo ile çok şükür kardeşimin sütü geldi , çok bol olmasada bebek içmeyi becerdi , kakasının pıtırcıklı ve kıvamsız oluşundan doyamadığını düşünüp 2 gün azıcık (30cc) mama ile takviye ettim ve BUGÜN 5 günlük , son 2 gündür hiç mama vermeden anne sütü ile beslenmesini sağlıyoruz / tek sorun çok çok ağır uyuması ve emzirmek için uyandırmakta aşırı zorluk çekmemiz , ve henüz emerken çabuk yorulup uyuyakalması :( bunun haricinde maşallah gayet iyiler diye mtlu mesut İstanbula döndüm ..ama bugün kızkardeşimi pansumana - bebeğide kontrole çağırmışlar .. Ve muayenede sarılık demişler ! elcağızından kan alıp sonuçta : TOTAL BİLİRIBİN 17 mg/dl -- normal 0, 3-12 direkt bilirubin 0,9 mg/dl --normal - 0,2 Yazan biyokimya raporu ile tekrar dan YATIŞ VERMİŞLER :(( fototetapi başlamışlar !!! oysa ben sizin paylaşımlarınızla 10 yaşındaki kızımla doktorsuz ilaçsız geçirdiğim 4 yıl içinde / arşivinizden nice bilgi edindiğim gibi / fototetapi için biluribin değerler tablonuzdan ** 30 - Ocak / 2.940 kg ile doğmuş yani 5 günlük kız yeğenim ** için bu değerin YÜKSEK OLMADIĞINI GÖRÜYORUM ?!? Sayın hocam, şuan yoldayım , gene Eskişehire varmak üzereyim/ ben siz ne derseniz ona inanır- onu yaparım - çocuk akşam 6.5 dan beri fototetapide imiş - ne yapmalıyım- kalsın mı ? Çıkarayım mı bu hastaneden ? Şuan çok ama çok kızgınım, zaten ANNE ile bebeğin kavuşma anını - en mutlu olacakları dakikaları taa en başından itibaren mahvettiler - sütün bile geç gelmesine sebep oldular ve hatta sezeryan bile bir tezgah mı diye düşünmeden edemiyordum ki şimdi birde bu çıkınca bir zincire dolandık duygusundan kurtulamıyorum .. Çok uzattım , çok özür dilerim ama Ne olur ivedi cevap sayın hocam :( sonsuz teşeklürlerimle .., NOT: Anne negatif baba pozitif kan gurubu diye bu ilk bebek sonrası- Kan uyuşmazlığı için - için anneye bir iğne yapmışlar / bebeğede bacaktan hepatit aşısı vurdular -işitme testi yaptılar , birde topuk kanı alındı ..Başkaca bir işlem yapılmadı bildiğim kadarı ile .. Çook sevgi / saygı ve teşekkürlerimle Düzenleyen zlemyayl - 05 Şub 2015 Saat 11:41 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117923 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Oyle olmazsa, bu sahtekarlar nasil para kazanacaklar... Hastalar sorun, o hastanede dogan butun bebeklerin, ayni islemden gectiklerini ogrenirsiniz. Tabii, hastaneye gitmeyen uyaniklar haric...
Benim o tablonun bir fotokopisini cekip, GOZLERINE SOKUN... Yaptiklari is tamamen, DOLANDIRICILIKTIR... Ilk BEBEKTE; "KAN UYUSMAZLIGI" COK NADIRDIR.. Igne, arkadan gelecek, Rh(+) bebekleri korumak icindir.. Eger simdi dogan bebegin kan grubu; Rh(-) ise, igne bosuna vuruldu demektir. Ancak; Rh(+) dogan bebegin annesine bu igne yapilir. Bilmiyorlarda mi; bu yanlis isleri yapiyorlar, yoksa; domuz gibi bilip, isin sahtekarligini mi yapiyorlar, bilemiyorum!!! Sonunda, Hastane para kazanacak diye; hasta hele bebek zarar goruyor. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Şub 2015 Saat 21:47 |
|
![]() |
|
zlemyayl ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Eki 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 179 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ahh sayın hocam, ahh.. Maalesef feci / çok feci bunlar :( evet , bebek ilk çocuk ve pozitif -- iğneyide anneye yapmışlar narkozdan uyanıp odasına döndüğünde evet - sanırım tek doğru yaptıkları da bu :( YARIN SABAH İLK İŞ HASTANEDEN ÇIKARIYORUM BEBEK VE ANNEYİ ZİRA BUGÜN Kİ BİLURİBİN 14.2 yani düşüşe geçti ve sizden haber alana dek beklemiştim sadece .. Ve TABLONUZU BU AKŞAM doktor hanımın GÖZLERİNE SOKMUŞTUM BİLE .bir dolu kem/ küm etti..bana şimdi çıkarırsanız fototerapiden çıktığı için yarın biluribinde bir kalem yükseliş olup yine 17'lere dayanacak ve üstelik yarın bebeğin 7. Günü ve haftasında biluribin maalesef PİK YAPABİLİR ! Neden yükseldiğini anlayamayız/ 2 gün sonra yine yatmak zorunda kalırsınız diye korkutmaya çalıştı ! .2 tüp kan almışlar bu sabah / hemogram- biyokimya falan :( , sizin WBC listesinden ve eski maillerden kontrol ettiğim kadarı ile herşey normal butetkiklerde ; şimdi birtek troit sonucunu bekliyoruz boşu boşuna , aslında doğruyu söylemek gerekirse SADECE VE SADECE SİZEN ONAY ALMAK İÇİN durdum ki ben, yalnış bir şey yapmayayım diye .. Biluribin İnişe geçtiği ve birdaha yükselmeyeeğini sayenizde bildiğim için yarın sabah bebekten kan bile aldırmamak için direnecek ve hemen taburcu olacağız inşallah .. Ve evet haklısınız diğerleri değil ama sadece o bu hanım doktorun bizimle yatan tüm hastaları geri döndü sarılıktan !!! YAZIK .. ÇOK YAZIK :( BENİM SİZDEN TEK RİCAM BUNDAN BÖYLE CAM ARDINDAN 15 dakika ön ve arkasından bebişimizi GÜNEŞE TUTMAK ve anne sütünü gerekirse makina ile sağıp vermek dışında yapmamız gereken ne varsa söylemeniz ? Birde ne olursunuz , yalvarırım , ESKİŞEHİRDE İNSAN EVLADI , VİCDAN / MERHAMET TAŞIYAN bir çocuk doktoru tanıyoranız ( sizin gibi asla olmaz- olamaz ama !) ismini bize bildirirseniz size bin kez daha minnettar kalırım ..zira yine İstanbula dönünce aklım burada kalacak :( Sonsuz sevgi ve minnet dolu teşekkürlerimle ..
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117923 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Dr. Arif Aksit hala calisiyorsa onu bulun.
Gunes isini ile Fototerapi uygulayin. Gunde 3x1 uygulayin. Bu saatten sonra zaten tehlikeli bir sey olmaz, o yapilan Fototerapi bile gereksizdi.. |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ALLAH SİZDEN BİNLERCE KERE RAZI OLSUN SAYIN HOCAM , prof.dr.Mehmet Arif Akşit hocamda - Osmangazi üniversitesinde imiş / mutlak ulaşırım .. Zaten çıkardım bugün anne ve bebeği oradan .. Evdeyiz hamd olsun .. Birde uanmadan , troit bakmak için bebecikten aldıkları kan tüpünü bile kayıp etmiş kifayetsiz muhterisler ! Ortalığı birbirine kattım .. Ama sabah benden önce anneanneyi razı edip son kez biluribin bakmışlar ki sizinde söylediğiniz gibi inişte -12.1 .. Ve EVET , TÜM BUNLAR GEREKSİZdi ve BİR OYUNDU :((( İlginiz için, ilminiz için , Herşey ama herşey için tarifsiz minnet ve teşekkürlerimle .. Sağolun - hep var olun .. Sevgi ve saygılarımla ..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|