Sizin anketinize eleştirilerimi yazdım bir anne olarak. Umarım bizlere döner bu araştırmanız.
1. Dışarıda iken hangi sıklıkta bebeginizin altını degistiriyorsunuz? (Bu sorunun cevaplarını 1-2 , 2-3 veya 3-4 gibi değiştirebilirdiniz çünkü bebeklerin zamanı zamanına uymaz. Bir gün ishal birgün kabızdırlar veya pişikleri yüzünden daha sık alt değiştirmeleri gerekebilir.)
2. Gün içinde kaç saat aralıklarla bebek bezi değiştirmeniz gerekiyor? (Yukarıdaki önerimin aynısı bu soru için de geçerlidir.)
3. Dışarıda iken hangi sıklıkta bebeğinizi emziriyorsunuz? (Bu soruda aylar çok önemlidir ve bu çok genel bir soru olmuş gibi geldi. Mesela İlk aylarda bebek ağladıkça emzirilir ve sonraki aylarda ek besin almıyorsa 2 veya 3 saat aralıklarladır. Yani bebeklerin ayları ile ilgili bilgi olmayınca insan şaşırıyor.)
4. Gün içinde kaç saat aralıklarla bebeğinizi emzirmeniz gerekiyor? (3. sorudaki önerimin aynısı bu soru için de geçerlidir.)
5. AVM lerde bulunan bebek bakım odalarından haberdar mısınız?
6. AVM lerde bulunan bebek bakım odalarından hangisini tercih ediyorsunuz ? (Bu soruda sanki iki oda varmış biz de odalardan birini tercih etme hakkımız varmış gibi sorulmuş. “Bebek bakım odalarının nasıl olmasını tercih ederdiniz?” deseydiniz daha anlaşılır olabilirdi. Cevaplarda da “sponsorlu veya sponsorsuz acil durumu çözmeye yönelik, görevli bulunmayan odalar” diye bir şık daha koysaydınız ben onu tercih ederdim mesela)
7. Dışarıdaki bebek bakim odalarını ne kadar hijyenik buluyorsunuz?
8. Yalnızca bebek bezini değiştirmeye yönelik duvara monte üniteleri ne kadar hijyenik buluyorsunuz?
9. Bebek bezi degistirmek icin ve sut emzirmek icin malzemelerinizi surekli yaninizda tasiyor musunuz?
10. Bebek bezi degistirme unitelerinde bulunan guvenlik bantını kullanıyor musunuz ? (Güvenli buluyormusunuz sorusunu da beklerdim. Çünkü rutin bakım yapılıp yapılmadığını bilmediğim için sağlamlığından emin olmadığım bir aparatı asla kullanmam. Hijyen konusunda zaten çok temiz değiller ama bizim taşıdığımız malzemelerde genellikle alt açma bezi bulunuyor. Önemli olan güvenlik sorusu yok. Sadece güvenlik bantları sorusu çok yeterli değil.)
Sevgilerimle
Düzenleyen duygu07 - 24 Mar 2010 Saat 14:46