Merhabalar Hocam,
Benim şu anda 6buçuk aylık olan oğluma 3 aylıkken idrar yolu enfeksiyonu teşhisi konmuştu. ( 2 farklı hastanede yapılan tahlilde de nitrit pozitif, 2 kültürde de 100000 uzeri ecoli cikmisti. ) Yapılan antibiyotik tedavisi sonucunda geçti ama ben aylık kontrollerinde hep idrar tahlili de yaptırdım.
1.5 ay önceki tahlil dahil hep temiz cikti.
2 gün önce yapılan idrar tahlilimiz de normaldi ama ayni idrar orneginden yapılan kültürde yine 100000 uzeri ecoli uredi. doktor bana %20 ihtimalle tahlil normalken kulturde ureme olabilecegini soyledi.
Ben sizin 'erkek cocuklarda idrar yolu enfeksiyonu olmaz' dediginizi duyar gibiyim. Zaten beni de düşündüren bu durum. Acaba böbreklere bir geriye kaçış soz konusu olabilir mi? Bunu anlamanin yolunun da sondali ilaçlı film ile bakılması olduğunu ve sünnet yaptırmamız gerektiğini soyluyorlar. Ayrıca klinik muayenede kanalının biraz dar oldugunu da soylediler.
Oğlumun ilk rahatsızlığında hastanelerde çok yıprandık, çok gerekli olmadiğini sonradan anladiğimiz bir sürü işlem geçirdi. Verilen antibiyotikler bağırsak florasini bozdu. Bunu anlayamayan doktorumuz işi kolonoskopi noktasina kadar getirdi. Üstüne de inek sütü alerjisi diye yanlış teshis koyup bizi aylarca diyete mahkum etti. Ben eger sizi dinlemeyip diyetimi bozmasaydim hala o dengesiz beslenmemize devam edecektik.Şimdi yeni yeni kendine gelmişken aynı şeyleri yaşamaktan cok korkuyorum.
Şimdi izlemeyi düşündüğüm yol testi istanbulun unlu bir laboratutarinda (bir..ni) tekrar ettirmek. Acaba torba ile idrar ornegi almanin en dogru kosulu nedir?
Bu arada son 10 gundur oglumun idrarinda bir koku ve renk degisimi gozlemliyordum ama bunun ek gıdalara gectigim icin ( c vitaminli meyve sulari) ve mutivitamin vermeye devam ettigim icin oldugunu dusunmustum. Ayrıca gecen hafta bir nezle gecirdi hafif ates yaptı. siddetli bir kusmasi da oldu, su kaybı da idrarda renk degisikligi yapmıs olabilir diye dusunmustum.Bunun dışında 3 gun once ilk dişi çıktı. Gun icinde de çok yediğinde veya emzirdiğimde kustuğu oluyor.Ayrıca 2. disi de patlamak uzere oldugu icin sanirim biraz huysuzlugu da var.
Bunun dısında klinik muayenesi cok iyi. 1bucuk ayda 1200 gr almıs ve boyu da 73 cm. ilk 5 ay sadece anne sutu 5. aydan sonra da anne sutu agırlıklı ek gıdalar verdim.
Eminim oglunun birseyi yok diyeceksiniz ama takdir edersiniz ki bir anne olarak ben de evhamlanıyorum.
Tum bu olanlar kafamı cok karistirdi. İstedigim tek sey emin olmak. Sizce oglumu hırpalamadan iye olup olmadigini kesin olarak ogrenmenin bir yolu var mıdır?
Bu durumda izlemem gereken en dogru yol nedir??
Sizin fikirleriniz benim icin cok degerli.
Simdiden cok tesekkur ederim