Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Testisde sıvı artışı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumTestisde sıvı artışı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
toprakipek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 183
Mesajın Direkt Linki Konu: Testisde sıvı artışı
    Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2009 Saat 03:16
Kadir bey yine ben Smile burayı ve sizi buldum ya sormayın nasıl buldumcuk oldum. LOLLOL Artık çevremdeki bebeklerin fahri sağlık sorumlusu oldum.1,5 aylık erkek yeğenimin kontrollerinde sol testisinde sıvı birikmesi olduğu söylenmiş ve şu rapor hazırlanmış sizin fikrinizi almak için yazıyorum .

Her iki testis normal büyüklükte,muntazam kontulu,parankim homojen izpekoik görünümdedir.intratesküler yer kaplayan lezyon izlenmedi.Renkli doppler incelemede testis içi vaskülarizasyon normal görünümdedir.Sağ inguinal kanalda retraktil herni görüldü.Bilateral epididimler doğal görünümdedir.Bilateral hemiskrotumda sıvı  artışı izlendi.

Sonuç : sağda retraktil inguinal herni.Bilateral hidrosel.

Açılımını şu şekilde yapmışlar fıtıklaşmamış 1 ay sonra getirin tekrar bakalım.Fıtıklaşabilir.

Şimdiden değerli zamanınızı ayırdığınız teşekkür ederim.KizBebek
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117912
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2009 Saat 10:30
Artık "hidrosel"'e bile "Renkli Dopler" yaptıklarına göre durum baya acı... Bu beyefendi kaç yaşında, bebek ise, hiç gereksizdi, kendiliğinden geçiyor. Büyük çocuk ise, çocuk doktorunun elle muayenesi yeterlidir. Gerek görülürse, "Çocuk cerrahı" değerlendirir.
Yukarı Dön
toprakipek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 183
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2009 Saat 14:03

40 günlük kadir bey. Şimdi malesef durum bu ishal olsa anında serum bağlanıyor.burnu aksa ,öksürse götürsen çarşaf çarşaf ilaç yazılıyor.Bizde tecrübe ede ede öğrendik öyle herşeye doktora koşmamak gerektiğini ve tonlarca ilaç içirmemeyi...İnsaf edecek olan minicik bebeklere o kadar ilaç yazan ,yada luzumsuz testler yapan, sağlığı rant haline getirenler . Biz doktor ondan iyimi bilicez diyip  ne diyorlarsa onu yapanlarız.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117912
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2009 Saat 10:31
Hiç merak etmeyin, kendiliğinden geçecek. En kötü ihtimal ile, nadiren fıtık gelişebilir, oda elle muayene ile belli olur. Herhalde şişliğin, fıtıkmı, hidroselmi olduğunu anlayacak kadar doktorluk bilgileri vardır...Umarım..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.