Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - koloni klebsiella
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkoloni klebsiella

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
didegazel Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9
Mesajın Direkt Linki Konu: koloni klebsiella
    Gönderim Zamanı: 12 Eyl 2009 Saat 13:09
merhaba doktor bey 7 aylık kızım var 2 ay once ates ıshal ve kusma nedenıyle doktora gıttık ıdrar kulturunde 10.000 e.colı cıktı .aynı anda boğaz enfeksıyonu gecırıodu.tedavı ıcın 2 ayrı ıgne ve 4 farklı surup kullandık .sıkayetler yaklasık ılacları kullandıgımız halde yaklasık 1 ay devam ettı cesıtlı ılaclar serum takvıyesı kullandık .sıkaytler sona erınce tekrar boğaz enfeksıyonu oldugu soylendı tekrar antıbıyotık kullandık .kontrol amaclı kultur yaptırdık bu sefer de 100.000 koloni klebsiella cıktı ama hıcbır hastalık belırtısı yok.yanlıs cıkma ıhtımalı uzerıne tekrarladık ama degerler aynı cıktı.doktorumuz bu konuda bızı cok aydınlatamadı bır unıversıte hastanesıne gıdebılecegımızı soyledı ılac verdı ben bıtmesını beklemıcemı soyledım bobrek usg cekıldı sorun cıkmadı .bu hastalık konusunda bılgılendırırmısınız.neden belırtı vermıor.kızım 3400 dogdu su anda 6900 grm ınanılmaz ıstahsız anne sutu almıor mamayla beslenıyor.sebebı yasadıgı bu enfeksıyon olabılırmı .bu kadar sık bogaz enfeksıyonu olmasını tetıklermı.sımdıden cok tesekkur ederım
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117911
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2009 Saat 12:08
Neyzen Tevfik'i bilirmisiniz? Bir hicvi vardır: "-Tıp tepti beni, kırk katır tepse bile yıkılmazdı bedenim-" diye devam eder... Sizin durumunuz aynen böyle. İlk başta bir "Rotavirus" ishali geçirmişsiniz. Tedavisi yoktur ve 1 hafta sürer. Fakat antibiyotik hele iğne şeklinde kullandığınızdan, işler sarpa sardı. İdrar yolu enfeksiyonu var diyebilmek için, koloni sayısının 100 000'in üzerinde olması gerekirdi. Şu anda kızınızda bir hastalık yokki belirti versin. Gördükleriniz lüzumsuz ilaçların yan tesirleri. İshal şikayeti ile gidiyorsunuz, zorla idrar yolu enfeksiyonu deyip tedavi uyguluyorlar ama en sonda "-bu kadar sık bağaz enfeksiyonu olması-" 'ndan şikayet ediyorsunuz. Bana durum biraz karışık geldi.. Siz şu anda çocuğunuzda ne görüyorsunuz onu bir yazın... 
Yukarı Dön
didegazel Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2009 Saat 14:50

once kolonı klebsıella cıktı sımdı ıse 100.000 kolonı e.colı 3 gun arayla yapılan tahlıl bunlar.kızımın su anda bı oncekıne gore hıcbısısı yok.ıdrarında koku var.kasıntısı var annadım kadarıyla bezın ustunden bıle kasıo .bıde gecmeyen kızarıklık var.kafamız ınanılmaz karısık kullandıgımız ılacın antıbıyotığın haddı hesabı yok.vıral enfeksıyon ıcın ıgne verdı doktorun bırı bı dıgerı bu hastalıkta bumu kullanılır dedı .guvenımız ınanılmaz sarsıldı .5 ayrı doktora gıttık acıle gıttık ama degısen bısı yok.sımdı ıstedıgımız sadece rahatlamak bırazda olsa.yarın unıv.hastanesınde bır dızı tahlıl yapılcak.

d-ksiloz
sonda ıle ıdrar kulturu
gaita
voiding sistoram
us-abdpel
yapılıcak olanlar bunlar .kızım ok ıstahsız gun ıcınde 500 cc mamayı bıle bıtıremıo.kasık maması meyve yoğurt et falan yemıo hıc.sadece danıno yıyo .bıde yarım kase prınc unu.sebebı enfeksıyon olarakta dusunuluo .sımdı bu kadar tahlıl tetkık gereksızmı sıze gore.rahatlamaya cok ıhtıyacım var.boğaz ıcın kultur falan yapılmadı 2 ay boyunca 4 kez boğaz enfeksıyonu gecırdı .bununda sebebı ne bılıonmıo tam olarak.ne guzel ya .ne kadar cok sey bılmıyorum değilmi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117911
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2009 Saat 18:46
Kaçın oradan.. Bir idrar kokusu merakı ne işler açtı başınıza. İdrar, İYE 'da farklı kokmaz.. Yedikleri ile ilgilidir. Birde bazı bezlar kokuyor, markasını değiştirin. 3 gün bir oturun, hiçbir ilaçda vermeyin... Durumunda bir farklılık (ateş, öksürük, ishal gibi) olursa görüşelim... Esas sonda sokarken hasta edecekler. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.