Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gaz & Karın Ağrısı
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - gaz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgaz

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bilgeakgun Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

hepimiz hilalcigiz:)

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1906
Mesajın Direkt Linki Konu: gaz
    Gönderim Zamanı: 20 Oca 2012 Saat 13:35
Kadir Bey Merhaba

18 günlük bir kızım var,daha önce oğlumda hiç yaşamadığım bu gaz sorunu yüzünden sudan çıkmış balığa döndüm,dediğiniz gibi 15 gün rahattık,hep uyuyor ve emiyordu,doğum kilosu 3590 gr 10.gün kilosu 3700 gr dı,16.günün akşamı sürekli ağladı bunu takip eden 3 gün de aynı saatlerde ağlayınca gazdan yaptığını anladım,gaz için neler dediğinizi biliyorum bunun çaresi yok iyi gaz çıkartmaya bakacağım fakat benim sorum şu,saat 3-4 gibi uyuyor 6-7 gibi uyandığında gaz sancısıyla uyanıyor emzirmeye çalışıyorum o da istiyor fakat ağrıdan ememiyor,memede çırpınıyor sürekli,bu durum 3 saat sürüyor,saat 11 gibi bol gazlı kaka yaptıktan sonra rahatlıyor,ara ara bir iki kez memeyi çekiyor ama bırakıyor,benim korkum bu kadar uzun süre aç kalması,kilo kaybetmesinden endişe ediyorum,kakası fıstık yeşili renginde,siz yeşil kaka çok beslendiğinin işareti dersiniz hep ama ben çok beslenmediğini görüyorum 3 gündür,başka bir yerde de yeşil kaka az beslendiğinin işareti diye okudum,acaba ben mi fazla endişe yapıyorum,normalde günde 5-6 kez kaka yapardı son 3 gündür daha az kaka yapıyor yapması da çok sıkıntılı oluyor,rahat kaka yapması için ben ne yapabilirim,elle müdahale etmek de istemiyorum buna alışmaması için,yardımınızı rica ediyorum,

Saygılarımla
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117916
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2012 Saat 18:02
Siz ne derseniz deyin; "COK besleniyor". Dogumdan sonraki 3-5 gun suren "meconium" dan sonra altin sarisi olmasi gereken kaka; yesil oldumu, rahatsizlik verecek kadar cok besleniyor demektir. Her agladikca meme vermeyin, once gazini cikarir gibi yapin, gecmezse, o zaman memeyi verin. Goruyorsunuz, doktorlarimiz, daha hala en basit bilgilere bile sahip degiller ve devamli yanlis bilgiler veriyorlar. Buda tamamen bizdeki Tip egitiminin nekadar zayif ve bozuk oldugunu gosterir. Bu durum; ben Tibbiye ye girdigimde de (1964) mevcuttu. Ben bu sebepten tek bir Turkce Tip kitabi okumadim. Anatomi, Histolojiyi bile Ingilizce kitaplardan okudum. Simdi durum daha vahim, zira talebelerin cogunda yeterli Ingilizce yok.        

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Oca 2012 Saat 18:03
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.