Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gaz & Karın Ağrısı
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sol karın ağrısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsol karın ağrısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
last Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 64
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı last Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: sol karın ağrısı
    Gönderim Zamanı: 18 Oca 2015 Saat 21:14
Merhaba Kadir Bey,

40 aylık kızımız 1 aydır sabahları 10 11 gibi karnının sol tarafını ağrıdığını söylüyor. 15 - 20 dakka sonra geçiyor. Bugün daha fazla ağırdığını söyledi. İlk başta gaz olabilir dedik. bu kadar uzun neden sürebilir?
ne yapmamız lazım?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117918
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2015 Saat 22:08
FMF olabilir... Kesin bir; muayene bulgusu, tahlili YOKTUR... En saglam teshis; 5 gun, Colchium Dispert , gunde 1 tab. vermekle konur. Agri gecerse, FMF (Ailevi Akdeniz Atesi) denir. Ates bu hastaligin ana bulgusu degildir. Tesadufen, ilk hastada Ates oldugundan, ismi bu sekilde konmustur.
Yukarı Dön
last Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı last Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2015 Saat 23:02
Hocam şok olduk gerçekten. gerçekten hayran kaldık bilginize tekrar.

4 yıl kadar önce çok stresli günler geçirdiğim bir zamanlarda sabah 8 de sapasağlamken 9.30 -10 gibi vücudum zangır zangır titreyerek ateşim 40 a çıkıyordu. hastaneye gidip serum ve ateş düşürücülerle 3-4 saat dinlenip eve gidiyordum. ertesi gün normal hayatıma geri dönüyordum. bu olay o stresli zamanlarımda 3-4 arayla 4-5 kere tekrar etti. bir çok testler vs yapıldı, ama bir şey bulup teşhis koyamadılar. bağışıklık sistemi zayıflamıştır dediler. 
sonra ben kendi araştırmalarımla bunun FMF olabileceğini farkettim. ama genetik bir hastalıkmış ve testi çok pahalı ve garantili değilmiş. ayrıca hala daha göğsümün sol tarafında ağrı var sürekli. özellikle sol tarafa yattığımda. orda zarda iltihaptan oluyormuş galiba. sol tarafta olduğundan kalp kontrolüne de gitmiştim. bir sorun çıkmamıştı orda da.

genetik bir hastalık olduğundan kızıma da geçme olasılığı yüksek mi? benim sol karnım küçükken ağırdı mı hatırlamıyorum. etkileri farklı mı olur? bende ki ateş sadece 38 yılda çok stresli olduğum 1.5 sene de oldu. böyle strese mi bağlıdır dışarı vurması? bi de bugün bir şikayeti olmadı mesela. hergün olmuyor ağrısı ya da hafif oluyor.

Çok teşekkür ederiz. Sağlıklı ve mutlu kalın.

Düzenleyen last - 19 Oca 2015 Saat 23:31
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2015 Saat 18:21
Olabilir.. Ilaci denemeden, kesin bir sey soylenemez...
Test icin, ayrica; KAN , AGRI ESNASINDA ALINMALIDIR... Agrisiz devrede alinirsa, Test (-) cikar. Bu sebeple, Test ile filan ufrasmayin, ilaci deneyin..
Turk Tip fakultelerinde, Kitap okunmadigi icin ve sadece; "Molla" larin ders anlatmasi ile Tip egitimi yapildigindan boyle hastaliklara sira gelmez ve Turkiye'de bu sebeple, bazi hastaliklar hic bilinmez.
Yukarı Dön
last Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı last Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2015 Saat 19:30
Hocam peki bu ilacı vermenin bir zararı var mı?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2015 Saat 02:01
Hicbir zarari yok.. Zaten, baskada bir ilaci yok.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.