|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
zulluuuuuuuuu ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 May 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 338 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zulluuuuuuuuu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Haz 2014 Saat 17:17 |
İyi günler hocam kızım 7,5 aylık bu ayın 24 de sağlık
ocagi kizimdan hemogram tahlili istedi sizce yaptirmali mıyım?yani küçücük cocuktan nasıl kan alacaklar birde geçen ay kizamik asisi yoktu ve haziranda kizima kizamik asisi yapacaklarmış (suriyelilerde kizamik goruluyormus o yüzden)gerekli mı?birde kızımın boyu konusunda endişeliyim 3 aydan fazla oldu boyu 65-66 arası dr normal diyor kilo alimi gayet iyi sadece geçen ay yarım kilo verdi...(3350 grm 49 cm doğdu) İyiki varsınız hocam allah sizden razı olsun |
|
![]() |
|
zulluuuuuuuuu ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 May 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 338 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zulluuuuuuuuu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir ay önce kızım rahatsizlandi dr götürdüm kulsginda iltihap
başlangıcı var dedi.bize amoklovin es 600 ve diyacure toz yazdı(bundan önce bozuk antibiyotik kullanmisim ![]() dra evde var diyince onları kullan dedi bende sulandırılmış ilacın bir daha kullanilmayacagini bilmiyordum.ve kızım daha kötü oldu bunun kizima ne gibi zarati olmuştur 3 gün kullandık ve kızım çok Kötü ishal olmuştu atık sekerlenen ve bir aydan fazla kalan ilaçları atıyorum bu bana iyi bir ders oldu)galiba kizima ishal ilacı dokandi çünkü kızımın vucudunda boynunda başında ensesinden ve yanaklarından kırmızı kırmızı şeyler çıktı bende iki ilacida kestim...ve artık kokay kolay dr gitmeyi düşünmüyorum hocam hemen antibiyotik yazıp gönderiyorlar Birde kızım o dönemde dış çıkarmıştı herkezin disten demesine sinir olmuştum bu yüzden kizimi iki gün dr goturmemistik Düzenleyen zulluuuuuuuuu - 01 Haz 2014 Saat 21:58 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zulluuuuuuuuu
Kullaginda iltihap var diyen doktorun bize verdiği recetedeki
tanı da akut tonsillit yaziyordu hocam |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 117936 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sizi resmen, Allah korumus.. O cocugun, sag kalabilmesine sukr edin.
1- Gelismesi, dogum kilosuna gore iyi,Kizamik asisini, mutlaka 1 yasindan sonar yaptirin..Resmen yalan soyluyorlar. 2- 7.5 aylik bir bebege; Amok...inES 600 Verdi ha!!! Cus diyorum, baska bir sey demiyorum..Bu grup antibiyotikler, kilo basina; 50mg/gun verilir. Yani 8 kilo bir cocuk, bu ilacdan, gunde; 2x200'den fazla ALAMAZ... Siz; 2x600 vermissiniz, tabiiki, Allah korumusda sadece ici disina cikmis.. 3- SAKIN, hicbir ishal turunde, bu gibi ishal durdurucu ilaclari vermeyin,verirseniz, mikroplar atilamaz ve "zehirli ishal" denilen durum olur. Ishal, vucudun savunma mekanizmasidir, karismayin. 4- Ne "akut Tonsillit"i!!!! Ilk 1 yas icinde, bebeklerde, anneden gecen bagisiklik maddeleri sayesinde, bakteriel bogaz enfeksiyonlari olamaz, nerede kaldi da, hemde; Akut Tonsillit olcak... Iyi ufurmus. Bu doktorun, ilac dozlarindan bile haberi yok, UZAK DURUN... Cocugunuz, muhtemelen; "Domuz Gribi" veya basit bir Grip geciriyor, her iki durumda da, hicbir ilac verilmez. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Haz 2014 Saat 10:43 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zulluuuuuuuuu
Sukurler olsun hocam kızım iyi o yüzden artık grip yada
gerekmeyen durumlarda ilaç kullanmayı düşünmüyorum Verdiginiz bilgileri aklıma kazidim peki hocam tam kan sayimi yapturmali mıyım |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 117936 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hic gerek yok.. Kan sayimini kasten, hasta iken istiyorki, bazi degerler bozuk gelince daha kolay caniniza okuyabilsin.
|
|
![]() |
|
pozitif84 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ağu 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 2 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı pozitif84
hocam benim kızımda dokuz aylık ve bu ay kızıma kızamık aşısı yapacaklarını söyledi sağlık ocağındaki hemşire ve aynı şekilde kan tahlili yapıp kan değerlerine bakacakmış. ben yaptırmak istemediğimi söyledğimde sağlık bakanlığının onlardan neden yapmadığınız diye savunma istedğini aileden de yazılı bir belge istediğini falan söyledi. ben kızamık aşısının 1 yaşından önce yapılmaması gerektiğini sizden öğrendim ama bu ülkede ben bu aşıyı yaptırmak istemiyorum deme hakkımızda mı yok. psikolojik olarak baskı yapıyor sağlık ocağı resmen :(
|
|
Elde etmen gecikirse sakın ümitsizlenme. "Allah'tan ümit kesmeyin." ayetini sıkça oku.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|