Özlem Hn.merhaba,
Sanırım gerçekten sizin bilgilerinize çok ihtiyacım var..Bundan 2 ay önce 1 Temmuz'da kızım kendi isteğiyle bezini attı..28.03.2007 doğumlu..çişte hiçbir problem yok, ancak kakasını kiloduna yapıyordu sürekli..sonra 1-2 kere tuvalete yaptı ama çok korkuyor :( kakasını yapmaktan korkmaması için çok fazla şeyler yaptım bu sefer çişinide tekrar kaçırmaya başladı..(1 ay geçti bu arada) ben çalışıyorum, zeynepte kreşe gidiyor (bezini atmasıyla kreşe başladığı tarih maalesefki aynı tarihti) akşamları eve gittiğimde inanın 30-40 kere tuvalete gider olduk..sürekli mızmız, sürekli çişim geldi diyor, tuvalete gidiyoruz daha oturmadan bitti diyor, kalkıyoruz daha odaya girmeden yine çişim geldi diyor, tabiiki kakası var..4-5 gün hep tuttuğu oldu..benim artık sinirlerim iyice yıpranmıştı ve pedagog'a gittik..1 hafta içinde çişi hallettik..dr.umuz kakasıyla ilgilide birkaç birşey söyledi, zaten bir kaç kere yapsın alışır dedi..her seferinde bu sefer alıştı dedim ama üzerinden 1,5 ay daha geçti ama maalesef alışamıyor...her gece bir kriz, 30-40 kere tuv.gidiyoruz, sürekli bir ağlama hatta geçen gece 4 gibi uykudan uyanıp ağlayarak yaptı, ama yaptıktan sonrada okadar mutlu oluyorki size anlatamam..son 1 haftadırda 2 günde bir tekrar kiloduna yapmaya başladı :(((((((( az yapıyor, o onu rahatlatıyor tabi, huysuzluğunu alıyor ama bu seferde kiloduna yapmaya başladı :( iananın denemediğim yöntem kalmadı (hiç bu konu hakkında konuşmama, ödüllendirme, umursamama v.s...) ama ben şu anda ne yapacağını bilemez konumdayım :(
he bu arada tekrar beze döenlim diyorum, asla kabul etmiyor hatta çok morali bozuluyor :(
birde zeynep çok güzel 18 aylıktan bu yana konuşan kendini ifade edebilen, hatta dr.larının söylediği kadarıyla biraz fazla algıları açılmış ve çok sosyal bir çocuk..ama bizim bu şekilde bir sorunumuz var..sizce ne yapmalıyız artık :(((