Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gaz & Karın Ağrısı
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - gaz,böbrekler..
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgaz,böbrekler..

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
laborant Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Konu: gaz,böbrekler..
    Gönderim Zamanı: 20 Oca 2014 Saat 23:38
hocam  slmlar,
çok sık idrara  gidiyor diye  gittiğimiz  üroloji  dr.nun istedği  filmi  sonradan gören çocuk  hekimimiz barsakları  gazdan görünmüyor  aşırı  gaz var demişti  bundan 2  ay  önce, ama bizim derdimiz o  dönem  böbreklerle olduğundan  önemsemedik  halada bununla  ilgili  bişey yapmıyoruz  ama  size bir danışmak istedim.çocuklar sık geğirir mi?5 yaşında  her yemekte  ve sonrasındada  1-2 olmak üzere geğiriyor?hani siz herşeye reflü diyorlar falan diye yazıyorsunuz ya bazen oradan aklıma düştü  çocukluk reflüsü diye bişey duydum sanki?  ne diyosunuz bu duruma?gece  yatarken  süt  içmese mi acaba?
birde işte o dönemde böbrek filmi çektirdik ve ultrasona da girdik  2 kez  ve böbrekte "kalkül"   diye adlandırılan bir  milimetrik  bir oluşumdan bahsetmişlerdi.şikayetimiz çok sık  idrara  çıkmaktı  idrar tahlili ve  kültürü  temiz çıkmıştı..  pyeloseptil  verdi  dr.muz 1  haftada normale  döndük.  ama dönem  dönem yine sıklaştığı  oluyor  mesela  bugünlerde yine sık gitmeye başladı pyeloseptil  vermedim henüz  gözlemliyorum sadece..
tşk.  şimdiden.  saygılar..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117963
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2014 Saat 19:56
Cinsiyetini belirtmemissiniz... ERKEK ise; zaten erkeklerde IYE olmaz...Soylenenlerin hepsi palavra, hicbir sey yapmayin, hicbir ilac vermeyin. Bosuna film ve US cektirdiniz..
KIZ ise; sikayeti oldugunda;"Idrar tahlili" yaptirin, NITRIT degerine bakin: (-) ise, gene; IYE yok demektir.. Nitrit:(+) olursa, konusuruz...
Gece sutunu de kesmeyin, gegirmesi, siz ustune dustugunuzden ve onunda bunu marifet sanmasindan.. Ilgilenmeyin, orali olmayin...
Yukarı Dön
laborant Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2014 Saat 21:48
HOCAM  TŞK.EDERİM İLGİNİZE.
ŞÖYLE, CİNSİYETİ  ERKEK  5 YAŞINI  BİTİRMEK  ÜZERE.SÜNNETLİDE  AYRICA  İYE OLMASINI  BEKLEMİYORUZ ZATEN DE.HOCAM YATARKEN  SÜT İÇER  SU  İÇER GECE  BELKİ  1 BELKİ 0  TUVALETE GİDER  GÜNDÜZ  BİYERE  GİDELİM  EVE DÖNENE  KADAR  TUTARDI  O DÖNEME KADAR.SONRA  Bİ  ANDA  5 DK.DA  BİR GİTMEYE  BAŞLADI  AZ  AZ  YAPIYOR AĞRI  SIZI YOK AMASÜREKLİ ÇİŞ.BUAKŞAM  YİNE OLDU  DIŞARI ÇIKMIŞTIK  GERÇİ  EVDEDE ÖĞLE  OLUYO  PSİKOLOJİK  BİŞEY Mİ GELİŞİYO  OKULDA  ÜŞÜTÜYO MU  BİLEMİYORUM  O DÖNEMDE  ULTRASONA  MECBUREN İHTİYAÇ DUYMUŞTUK.  BU SEFER ÇOK ÜSTÜNDE  DURMUYORUM.
HOCAM  BİDE  ŞİMDİ  BİZ  2  AYDIR  ARA ARA ÖKSÜRDÜK  KRİZ GB   UZUN  UZUN OLDUĞUDA OLUYO..ŞİMDİ  BU  SABAH  HİÇ YOK,OKULA GİTTİ  GLDİ  YOK,YEMEK  YİYİP  DIŞARI ÇIKTIK YOK  MAÇA  GİTTİK  SALONDA  ORADA YOKTU  SONRA   BİR ÇOCUKLA  KOŞMACA OYNADILAR   TERLEYİNCE  HOCAM Bİ BAŞLADI  ARKA  ARKAYA HERKEZ  BİZE  BAKIYO  ÇOCUK  NE BİÇİM ÖKSÜRÜYO  DİYE  SANKİ..YANİ  GICIK MI  TUTUYO NE  OLUYO   BİDE YÜKSEK SESLE  KONUŞUYO  ÇOK  TAHRİŞ  EDİYO  SANKİ  GENZİNİ  ÖNEMSEMEMELİ MİYİM  BEN BU  DURUMU? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117963
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2014 Saat 23:00
Bunlarip hepsi; gelip-gecici seyler...Usutmekle iltihabi bir hastalik olmaz... Ustune dusmeyin, yaninda konusmayin.
Oksuruk de normal, bir Grip gecirmissiniz, onun "kalintilari'.... Limonlu bal yeterli olur.
Yukarı Dön
laborant Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2014 Saat 10:07
tşk ederim hocam .

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.