Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İç Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - zatüre
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumzatüre

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
incitanem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8
Mesajın Direkt Linki Konu: zatüre
    Gönderim Zamanı: 10 Eki 2012 Saat 19:55
merhaba Kadir Bey;daha önce yiğenimle ilgili sorduğum soruyu hatırlatmak için linkini gönderiyorum.yiğenim yine rahatsızlanmış.annesinin sorusunuda ekliyorum.ilginize teşekkür ederim.

http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=34657&KW=beta&title=span-classhighlightbeta-span

Selamlar Doktor Bey,

Öncelikle ilginiz için çok teşekküğr ederiz, size de yardım edenleriniz çok olsun.

Biz size ilk olarak sanıyorum Nisan 2012 gibi danışmıştık. Mayıs 2009 (3,5 yaşında, 99 cm., 14 kg_İnci Özüiçli) doğumlu bir kızım var.

Mart 2012’de (3 yaşındayken) soğuk algınlığı sırasında nefes almasında zorluklar olmuştu, hastaneye götürdüğümüzde  hemen nıye getırmedıgımızı cocugun neredeyse bayılacagını vs. Soyleyıp 3 gün ağızdan ventolin ve oksijen, serum vs vermişlerdi.Bu gibi durumlarda gecikilmemesi hemen getirilmesi, tekrar olabileceği vs denmişti ve bir alerji doktoruna götürmemiz istenmişti.

Çocuk alerji doktoruna götürdüğümüzde, alerji ve astım eğilimi olabikleceği, şimdiden bir şey söyleyemeyeceği, tekrar olursa getirmemiz gerektiği söylendi.

Bu durumlar soğuk algınlığına mı bağlı başka türlü mü oldugunun gözlemlenmesi istendi. Siz de bu tür ilaçlara gerek olmadıgını yazmıstınız.

Bu tarihten sonra ilk olarak 2 gün önce (Ekim 2012) yine bir üşütme durumu oldu Pazar akşam ateşi başladı ve gece hic rahat yatamadı, hızllı hızlı, hırıltılı ve zor şekilde nefes alısı dikkatımı cektı.

Salı sabah doktora götürdüğümüzde kurum doktorumuz zatüre oldugunu söyledi. Yine aynı özel hastaneye gittiğimizde kan tahlili ve ciğerlerinin filmi çekildi.

Kan sonucu temiz çıkmış hamdolsun ancak filmlerde zatüre olduğu söylendi. Aslında hastane de yatması gerektiği ama ciğerleri cok fena olmadıgı ıcın evde bakılabileceı ve hergun kontrole getirilmesi söylendi.Macrol 250 mg-Agumentin 600 gr.-ve evde kullanmak üzere ventolin makinası ve ventolin verildi. Bunlardan sonra da kortızonlu bır ılac yazagını soyledı).hastanede bir kaç saat kaldık, 3 kez ağızdan ventolin ve oksijen verildi.Ve yine alerji doktoruna götürmemiz istendi.Başka bir hastanedeki geçen sefer gittiğimiz  Alerji doktoru bence zatüre değil yine de radyoloji bölümüne baktırayım diyerek önümüzdeki Ptesi günü için  tekrar çağırdı.Astım vs. konusunda da yine simdiden birsey denemeyecegı ıler de bellı olacagını soyledı.ventolını kullanmasına gerek olup olmadıgını sordugumda  onu şuanda  mutlaka kullanmalı yoksa nefes alamaz dedı, belki oksıjen de gerekebılır dedı. Ona gore zature olmadıgı ıcın Agumentin’i kullanmamasını, deiğerlerlerine devam etmesini ve kortizonlu bir ilaç olan Flixoide  (125) kullanmasını söyledi. Tekrar bir durum olursa nefes alışi tarzına bakıp onemli makinalık bir durum olup olmadıgını nasıl ayırt edebılırm dedıgımde, ayırt edemeyecegımı hemen getırmemı ıstedı.Film sonuclarını Kurum doktorumuza gösterdiğimde “kim ne derse desin zature oldugu”nu söyledi. Fim sonuçlarını ekte yolluyorum (2 adet). Değerlendirip bilgilendirebilirseniz cok sevınırım. Teşekkürlerimizle.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117963
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eki 2012 Saat 23:03
1-Kan sayiminda, WBC degeri normal veya dusuk ise (temiz dendigine gore, WBCde dusuk demektir) ; kesinlikle Zaturre olamaz. Bir tek "viral zaturreler" de dusuk olur, onda da antibiyotige gerek yoktur.
2- Astim'in Rontgen bulgusu yoktur.
3- Bronsiolit olabilir, onlarda, "Lober pnomoni" seklinde yani butun akcigerleri degil akcigerin bir kismini tutarlar.
4- Rontgenlerdeki goruntuler; Film cekilirken;  omuzlar one alinmadigindan  ve derin nefes aldirilmadigindan gorulen manzaradir.
5- Emin olmak icin; cocugun 1 dakikadaki nefes sayisini sayin; dakikada 60 dan az ise, zaturre degildir.   
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.