Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İç Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - zattüre
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumzattüre

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ilkinur Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 70
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ilkinur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: zattüre
    Gönderim Zamanı: 24 Haz 2014 Saat 12:35
merhaba doktor bey oğlum bu nisan ortasında ayında sürekli balgam çıkartıyordu ve öksürüyordu ama geceleri olmuyordu doktora götürdüm zzatiden verdi kullandı geçti ama mayıs başında arada öksürük başladı sonrasında akşam 38 ateşi vardı vermedim bişi gece yattı ama yarım saat sonra zangır zangır titreme ile kalktı ama kontrol edemiyodu kendini çok korktum ve ateşi çıkıyordur die ılık duş aldırdım düştü ve ilaç vermedim yine sabahı çok iyidi keyifliydi çksürük vardı ateş yoktu aile hekimine götürdüm boğazda kızarıklık var dedi 48 satiniz var onuda bekleyin yine dvm ederse antibitotik ver dedi ama gecesi yine ateşlendi sonra düşürdük sabahı başka doktora götürdük dinledi ve bronşit dedi film cekti zattüre dedi daha dün doktor cigerleri temiz dedi dedim bunlar aniden inerler dedi 1 saat içinde anlamazsınız dedi ve iğne verdi ventolin şurup sekrol verdi 3 iğne vuruldu ve ateşi düşmedi doktor şaşırdı düşmemesine sonra kendi doktorumuza gittik 5.iğneden sonra ateş düştü sekrolu kesti ventolin hava verdik sadece nefesi hızlı zamanlarda öksürükle terle iyişleşti bu arada macrolude bitirdi zespira adlı çiğneme tableti verdi hızlı iileştirir dir ve tablet bitti film çekildi temiz çıktı ciğerler ilacı kesti ağustos ortasında koruyalım yine dedi ilaçla okuldan dolayı kan testinde alerjik düşğk çıktı buraya kadar tedavi durumunu değerlendiriseniz sevinirim şimdide  gıcık tarzında öksürüyo genzi akıntısımı var acaba ara sıra bal limon zencefil verioyorum doktor yüzü görmek şstemiorum artık yardımcı olursnaız sevinirim 
Yukarı Dön
ilkinur Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ilkinur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Haz 2014 Saat 12:41
bu arada iğne antibiyotik novosef olması lazım antibiyotik ti . birde ben bu ilaçların yanında bal limon zencefil sarımsak soğan tarcın karışımlı şurubum var her yemek sonrası ondan verdim bu karışıma hala dvm ediyorum ama yine öksürük musallat oldu her ögün bir yemek kaşıgı veriyorum sakıncası varmıdır.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117963
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Haz 2014 Saat 21:16
Antibiyotiklerin ve diger ilaclarin, "zerre" faydasi olmadi, olmayacak..Cocugunuz, Grip geciriyor.Ilk basta olan; atesli devreden sonar gelen oksuruklu devre; 2-3 hafta surecek. SADCE; Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix kullanin. Banyo ve sicak su buharu iyi gelir.
Kan sayimina bir bakin. WBC:15.5 dan fazla olanlarda, antibiyotik gerekir..Allerji ile ise, yakindan-uzaktan en ufak bir baglanti yok..
Yukarı Dön
ilkinur Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ilkinur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Haz 2014 Saat 12:36
tşk ederim doktor bey, kafama takılan bir takım şeyler var aydınlatırsanız sevinirim.

1- doktor antibiyotiklerin sonuna doğru neden bize zespira çiğneme tableti verdi
2- oğlumun gözlerinin altında morluklar var sorduğumda genetik demişti sizce neden birde havuzda veya denizde dudakları mosmor oluyor diğer çocukların olmuyor sebebi nedir.
3-ateşi düştükten sonra genelde ilk ateşlendiği gün oluyor gecesi ama titriyor ama çok kotü gözlerş baygın bakıyo gibi olyor hemen dus aldırıyoruz ılık doğrumudur ateşi yükseliyor die düşünerek
4-aynı seyi bir daha yaşarsak dediklerinizi aynen yapıcam ama nefesi çok sık almaya başlarsa 1 dk içinde 40 ın üstğnde olursa ventoliin verelimmi yoksa coldmix işe yarıyacakmı tşk.ler şimdiden
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haz 2014 Saat 11:05
1- Bilmiyorum, boyle bir uygulamayida bilmiyorum.
2- Acik tenli cocuklar, soguga maruz kaldiklarinda, ciltteki kilcal damarlarda, daralma olur, dokularda karbon dioksit birikir ve Hemoglobin molekulu, bu sekilde renk degisikligine ugrar. Oksi-Hemoglobin, Met-Hemoglobin sekline donusur. Onemli bir durum degildir. Kalp hastalarinda, bu durum, daimidir.
3-Ates, kuru-kuru cikar, terleyerek duser.. Siz karismasaniz, bir halt olacagi yok, vucut kendi basina daha rahat dengeyi bulur..Ates ciktiginda, ASLA, soguk tatbiki yapmayin, cok rahatsiz oluyorsa, ates dusurucu ilac verin.
4- Ventolin, Astim ilacidir. Astimda bile tercih edilecek sekli, Ventolin sprey'dir, ASLA Ventolin surup kullanmayin. Oksurdu diye, Ventolin verilmez. Ventolin, oksuruk surubu degildir. Alt Forum'daki yazilarimi okuyun.
Yukarı Dön
ilkinur Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ilkinur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Tem 2014 Saat 15:12
doktor bey tşk ederim cvplarınız için oğlum 1,5 yaşındada zatture olmuştu arastırma hastanesinde 10 gün yattı yatmadan önce sadece öksürük vardı hali iyiydi şaşırdı doktorda ciğerlerinde fazlaca su var dedi odamı viraldi diye düşünmeye başladım sonra hastane dosyasına baktım gün gün not edilmiş herşey vardı yattıgı gün kan değeri alınmış fakat elle yazılmış dosyaya wbc 22 iydi bakteri zatture geçirdik ozaman yada elle yazılması da beni düşündürdü eğer bakteri ise oğlum birdaha bu bakteri zattureyi geçirirmi sonuçta bu mikrop girdi artık vucuda yoksa geçirmezmi 

birde burda ki hava çok nemli ve fabrikalara yakın oturuyoruz burdaki çocukların evinde olmazsa olmaz bu hava makinaları nem ve fabrikalara yakın oturmak damı sık sık enfeksiyon geçirri çocuklar astım hastası olurmu ilerde korkuyorum

birde bende balgamlı oksürüyordum oglumla aynı dönem oğlumun doktoruda bana zatiden verdi ve hayatımda ilk defa balgamlı öksürük oldu birde zatiden aldım sonrası toparlanmak güç oldu nesef darlıgı var bu aralar bu ilaçmı yaptı acaba diorum 

tşk ederim şimdiden kolay gelsin:)
Yukarı Dön
ilkinur Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ilkinur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Tem 2014 Saat 15:17
bir şeydaha var doktor bey geçen oğlumu yüzmeye götürdüm kapalı idi orası ve ben sürekli öksürmeye başladım balgam çıkardım nefesim sıklaştı çıkınca rahatladım bu yaşıma kadar böle birşeyle karşılaşmadım acaba o zatiden balgamı ciğerleremi indirdi die düşünüyorum arada sırt ağrısı var ateş halsizlik hiç birşey yok sizin bu ilaçlar hakkında söylediğiniz şeyler beni korkuttu açıkcası bilgilendirirseniz sevinirim :)

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Tem 2014 Saat 21:26
Hangi akla hizmet ile oksururken Zaditen alirsinizki!!!! Oksuruklu BUTUN HASTALIKLAR esnasinda, hicbir Allerji surubunun kullanilmamasi gerekir. Bu ilaclari kullananlar, bir daha doktorlardan cikamazlar.
Oksurugunuz varken, bir daha ASLA:
Oksuruk surubu, Soguk alginligi ilaclarini, Balgam inceltici diye satilan soytari ilaclarini, Astim ilaclarini ve kortizonlu spreyleri ve Allerji ilaclarini KULLANMAYIN...

AYRICA: Alkol, Parasetamol'un toksik etkisini arttiran bir maddedir.Bu sebeple, Aferin, Peditus, Calpol ve benzerleri ile beraber, saf Etanol(Alkol) olan UMCA'yi kullanirsaniz, karacigerinizi kaybedersiniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.