merhabalar 3 yasında erkek cocuk annesıyım. oğlum 8 aylıkken doktorumuz bronşiolit tanısı koydu. ventolin ve ınflakort sprey tedavısıne baslandı. 1. yasında cok sık rahatsızlanıyor en ufak grıp hastalıgı bronsıolıtı tetıklıyordu. doktor sonunda allerjık dedi. hatta dedemızde ve babanemızde astım rahatsızlıgı oldugu ıcın allerjık astım olabılır dendi. koruma yıntemlerını anlattı .
ben 5 yasında alerjı testı yapılır sanıyordum. doktorumuzda bu konuda bızı aydınlatmadı. daha sonra grıp aşısı vurdurudum ogluma 2 sene ust uste. rahatsızlıkları azalmıstı. doktorumuza da zıyaretler azalınca en azından astım olmadıgına karar verdı.
yılbasında oğlum yıne rahatsızlandı. yıne nefes darlıgı yasıyor gogsunde hırlamalar oluyordu. sehır dısındakı bır baska buyuk hastaneye gıttık. doktor bıkac gun mısafırımız olun buhar tedavısı uygulayalım cocugu rahatlatalım dedı. ona da diğer doktorun bronsıolıt tanısı koydugunu ve allerjık oldugunu söyledgını anlattık. hemen alerjı testı ıstedı kan örneği olarak. arastrıma hastanesınde bu tahlıllerı yaptırdık sonuclar hepsı negatıftı. arastırma hastanesındekı doktor negatıf cıksa bıle derı altı testı olmadan cocuk alerjık degıldır dıyemem 4 yasını bıtırınce muhakkak derı altı testlerını uygulatın dedı.
bu sonucları yatısımızın oldugu hastanedekı doktora da gosterdım. hımm allerjık degılmıs bu sevındırıcı haber dedı. pekı dedım neden sık sık rahatsızlanıyoruz neden grıp olsak dahı bız bunu bronsıolıte cevırıyoruz. bu sene kısın basından berı okadar cok doktora gıttık kı artık cocuguma bakamıyorum galba dıye kendımı suclar olmustum. doktor hassas bronslara sahıp bır cocuk demekkı bazı cocuklar soguk algınlıklarını cabuk atlatır bazıları da boyle zor atlatır dedı.
kafam o kadar karısık ki. gectıgımız hafta yıne hastaneye yattık ve yıne buhar tedavısı yapıldı. goğsunde hırlaması yoksa da hala oksuruyor. 15 gun oldu hastaneden cıkalı.
ben artık şaşırdım. hangı doktorun sozuyle yola cıkacagımı bılmıyorum. oğluma şudur dıye bir teşhis konmuş değil. hassas bronslara sahıp ve hastalıgını gec atlatıyor boyle bır teshıs varmıdır gercekten? yoksa oğlum cıdden allerjik mi? ya da daha kotusu astım hastasımı
sayın doktorum goruslerınızı beklıyorum ve buna benzer konudan muzdarıp arkadaslar sızlerınde söylemek ıstedıgınız ya da tavsıyelerınız varsa mesajınızı beklıyorum.