Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Wbc degerlendirmesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumWbc degerlendirmesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
maltin2s Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 36
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı maltin2s Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Wbc degerlendirmesi
    Gönderim Zamanı: 22 Nis 2017 Saat 01:27
Merhabalar Kadir bey,
Oğlum 09.07.2012 doğumlu oğlumun hastalığı  hafta başında ateşsiz öksürük ile başladı. Ama bugün ateş ve aşırı halsizlikle devam etti. Bu zamana kadar hiç bir hastalığında bu derece halsiz düşmemişti. Uykudan ayılamıyordu bir türlü birde sanirim halüsinasyonlar görüyordu. Hastanede yapılan kan tahlilinde wbc değeri 14.9 çıktı. Doktor iğne yazdı ve havale gecmişi olduğu için yatış yapmak istedi imza atarak yatışını yapmadık. Yaşa göre wbc degerlerinde sınırın daha yüksek olduğu kalmış aklımda ama bakınca gördüm ki 12 miş. Iğne leri almadık yaptırmadık. Ağzından koku alıyorum biraz ama açlıktan mı hastalıktan mı ayırt edemiyorum. Çünkü pek bir şey yemiyor doğal olarak. Dilinde de çok fazla olmasa da beyaz bi tabaka var gibi. Değer sınırın çok üstünde değil ama kararsız kaldım antibiyotik kullanmalımıyız sizce?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117963
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Nis 2017 Saat 05:19
1-  2-5 yas arasi WBC: 5,5-15,5 sinirlari arasindadir..
O eski tabloyu daha evvel defalarca anlattim.. Maalesef, duzeltemiyorum..
2-  4 yasinda, sonra Havale son derecede nadirdir..
3- Viral enfeksiyon(Grip) geciriyor, sakin antibiyotik surup bile vermeyin, sadece; Limonlu bal, Serum
Fiz ve ColdMix kullanin..
Teferruatini eski maillerden okuyun.

Yukarı Dön
maltin2s Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı maltin2s Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Nis 2017 Saat 16:59
Kadir bey dilindeki tabaka daha belirginleşti sanki. Fotoğraf ekliyorum. Değerlendirirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Nis 2017 Saat 19:27
ATES+Koku+Pas ucu beraber ise, Antibiyotik baslayin..
Yukarı Dön
maltin2s Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı maltin2s Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Nis 2017 Saat 19:59
Resimde görünen sizin bahsettiğiniz gibi bir  pas tabakasımı ondan emin olamamıştım. Yüksek ateş devam ediyor(koltuk altından 39.5 gördük en son). Agzindan aldığım kokununda açlıktan olmadığını varsayıyorum bu durumda ve antibiyotik başlıyalım o zaman. Hangi antibiyotik ve ne ölçüde onuda yazabilirmisiniz rica etsem. Ya da dün akşam doktorun yazdığı iğneleri alıp vurdursak daha mı etkili olur?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nis 2017 Saat 00:19
Recetesiz antibiyotik alamiyacaksiniz, orada doktora gosterin. Igne gerekmez. Igne; agizdan ilac
alamiyanlar icin.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.