Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Alerji
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAlerji

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Betüş Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 30
Mesajın Direkt Linki Konu: Alerji
    Gönderim Zamanı: 30 Kas 2009 Saat 00:00
Merhaba hocam, aileniz ve sevdiklerinizle nice mutlu bayramlar dilerim.
Kızımın yüzünde doğumundan beri zaman zaman tekrarlayan kırmızı noktacıklar var. Benim geçmişimde inek sütü alerjisi olduğu için belki bundandır diyip inek sütü ve ürünleri beslenmemden çıkarmam önerildi. Son 15 gündür kaka düzeninde de bir bozukluk oldu. Beş günde bir badem ezmesi gibi bezinden taşarak yapıyor. Alerjik bir durum olabileceği için Zaditen damla verildi ama yan etkilerinden endişe ediyorum. Bu test sonuçlarıyla ve alerji teşhisiyle bu damlayı kullanmam doğru mu ? Ayrıca reflüsü için gaviskon kullanıyorum.

url=http://www.glitterfy.com/][/url]
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117965
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Kas 2009 Saat 09:20
Hangi test????Yaşı kaç???Sizdeki allerjiye gelince, eğer peynir ve yoğurt yiyebiliyorsanız, allerjiniz yok... Olsa bile sizin yediğiniz inek proteini "protein" olarak değil, "aminoasit" olarak emilir ve size has bir protein oluşur. Bebeğin içtiği sizin proteininizdir, anne sütünde "inek sütü proteini" olmaz.
Yukarı Dön
Betüş Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 30
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Kas 2009 Saat 12:50
Hocam daha önce yazdığım konunun devamına yazmıştım ama bir problem oldu sanırım. Kızım 4 aylık. Hepatit B teşhisi konmuştu aşağıdaki sonuçlarla, artı şimdi de inek sütü allerjisi deniyor işte.

Karaciğer enzimleri yüksek çıkınca(AST 100-ALT 103) sarılığa da baktılar. Bir hafta sonra AST 68- ALT 71 'e düşmüş.

CVM IGM              NEGATİF
 CVM IGG                4.3
 HBSAG                 NEGATİF
 ANTI HBS               668
 ANTI HBC IGG       POZİTİF
 ANTI HBC IGM       NEGATİF
 ANTI HAV IGM       NEGATİF
 ANTI HAV IGG       NEGATİF
 EBV VCA IGM         NEGATİF
 EBV VCA IGG         POZİTİF

Ayrıca bu testler de yapılmış.
              LDH         285
               GGT          51
               T.PROT      5.9
               ALB            4.6
               T.BIL          0.5
               D.BIL          0.2
               TRIG           91
               T.KOL          188
               HDL              56
               LDL-KOL       113      

Peki inek sütü değilse başka bir besin olablir mi? Ceviz ve yumurtayı da çok tüketiyorum. Eğer yanaklarındaki  zaman zaman azalıp artan kırmızılıklar allerjiyse benim yediklerimle bir ilgisi olabilir mi, zira kızıma d-vit dışında başka birşey vermiyorum. Zaditeni de günde iki kere 3 damla kullanıyorum.
url=http://www.glitterfy.com/][/url]
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117965
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ara 2009 Saat 14:03
Senin çocuk, hasta filan değil, Hepatit-B hiç değil, sıcak tuttuğunuz için yanaklarında döküntüleri oluyor, sizin yedikleriniz ile hiç ilgili değil...AnhiHbs nin pozitif olması, bağışık olduğunu (aşılı) gösterir...HASTALIĞI DEĞİL... Hastalıkta HbsAg POZİTİF olur, sizde negatif... Ayrıca yenidoğan döneminde hiçbir şeye karşı allerji daha oluşmamıştır.. Bu aylarda allerji olmaz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.