|
Az kilo alımı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
aabut ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Haz 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 142 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Tem 2025 Saat 11:17 |
Merhaba hocam. Benim kızım 27 haziran da 3290 gr 48 cm doğdu. Bugün (24 temmuz) kontrole geldik ve 3760 gr 54 cm çıktı. Sadece anne sütü vermiştim. Ama çok sık emiyor saat başı ve pek uyku uyuyamıyorum çünkü bebek de uyumuyor. Doktor mama takviyesi önerdi ama hiç içime sinmiyor. Vermeli miyim sizce? Kakası da hep hardal rengi. Neden kilo almadı yeterince? Teşekkür ederim
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117966 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
SAKIN inanmayın!
Hardal "kıvami" olcak!! Renk; "altın sarısı" olacak. Yeşile dönmesi fazladan besleniyor demektir. Sıcaklardan aşırı terleme ile su kaybediyor olabilir. Ara ara su teklif edin. Kilo alması normal. "Yeni Doğan Özellikleri" makalemi yazarlar kısmından okuyun. |
|
![]() |
|
aabut ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Haz 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 142 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam tam olarak tohumlu hardal gibi ve sapsarı. Çok sık idrar yapıyor hatta ama kilo alımı az dediklerinde insan hemen lohusa psikolojisi ile kendini suçluyor halbuki sütümden emindim, bazen fazla emince kusuyordu az az. Gündüz saat başı emiyor oluşu etkiler mi sütü? Hep emdikçe çoğalır diye biliyorum ama türkiyede doktorlar bildiğini de unutturuyor insana. Uykuya dalamaması peki doymamak ile alakalı olabilir mi? Su verdim bugün biraz aldı ama hep klimalı odada duruyor genellikle sıcağa çok az maruz kalıyor hatta hiç.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117966 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bırakın sokaktaki Çocuk doktorunu, Tıp Fakültelerinde bile doğru dürüst "Yeni Doğan" ile ilgili bilgi sahibi
kimse yok. Tamamı kendinden bir evvelki yarı cahillerden duydukları ile işi idare ediyorlar! O yüzden de her yeni nesilde, önemli bir bilgi kaybı oluyor. Paraya kıyıp da İngilizce kitap alan yok! Hele Yabancı dilde "Mecmua aboneliği" hiç olacak iş değil. Ben özel hekimliği süresince, USAdaki "Mezuniyet Sonrası Eğitim" olan; CME (Continuing Medical Education) Kurslarına abone oluyordum ve gönderdikleri ders kitabını okuyup, dönem sonunda gönderdikleri Test sorularını cevaplıyordum. 100 üzerinden 75 geçerli not idi ve ben hiç 90 altı almadım. Yazılarımı okuyun. Oradaki bilgileri (Türkçe olarak) hiçbir yerde bulamazsınız. İngilizce biliyorsanız, WHO, NIH veya CDC'nin sitelerine girin, oralarda araştırma yapın.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|