Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gaz & Karın Ağrısı
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Karın Ağrısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKarın Ağrısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
esya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 406
Mesajın Direkt Linki Konu: Karın Ağrısı
    Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2013 Saat 18:33
Hayırlı günler Kadir Bey..
Size daha önceden bu konu hakkında danışmıştım.
http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39790
En son vitamin şurubu deneyelim demiştiniz. Şurubu aldım fakat o ara okula okula başladı 3 hafta oldu. Okula başlayınca sıkıntılar da bitti şükür. Artık yanında leğen taşıma faslı bitti. Şuruba başlamadık onun için. Biz de daha önemsemedik. Kardeşi de olacağı için psikolojik olabileceği ağır bastı. Bu konu bilgilendireyim dedim.

1_Asıl sorum başka. Pazartesi günü serviste gelirken uyumuş ve eve gelince de sol yan tarafını gösterdi ağrıyor diye. Sonra gene uyudu. Ateş vs yoktu. Burnu tıkalı grip halindeydi zaten. Salı günü de hep yattı. Çoğunluk uyudu , uyumasa da hep yattı. Aşırı halsizlik vardı tuvalete dahi biz götürdük. Bu süre zarfında hiç ilaç kullanmadım. Çarşamba günü de ağrısı geçmeyince endişelendik baya doktora götürdük. Biz geçmişte yaşadığı karın ağrısı muhabbetini de anlattık. Doktor baktı elle karın muayenesi yaptı. Bişeyi yok dedi şimdiki karın ağrısının viral olduğunu boğazlarının karnına da etkisi olduğunu eski durumla alakalı olmadığını söyledi. Biz ulturason istedik geçmişinden dolayı. Endişenizi anlıyorum ama inanın birşeyi yok ama madem istiyorsunuz çektirelim kafanız rahat olsun dedi. Ulturason sonucunda bişey çıkmadı. Sadece sonunda şu not var. Karaciğerde periportal eko artışı (vücutta herhangi bir odakta infeksiyon).
Sonuçta viral ağrısı olursa ağrı kesici verin bol sıvı alsın başka şeye gerek yok dedi. Ağrı kesici 2 defa verdik gerek kalmadı başka. Dün akşam biraz kalktı artık yemeğini de yedi. Et ağırlıklı yedirdim bu birkaç gün içinde. İlaç vermediği için çok sevdik bu doktoru Big smile. Teşhis doğru mudur acaba?
2_ Bu arada 2008 nisan doğumlu oğlum. 3850 gr 54 cm doğdu. Doktor 15.1(evde 16 kilo çıkıyor) tarttı 109 cm geldi boyu. 20 kilo olmasını beklerdim ama demekki büyüme yapısı böyle dedi. Ben de yemeğini düzenli yediği için sıkıntı etmiyorum ama annelik işte çok mu zayıf sizce?

Düzenleyen esya - 26 Eyl 2013 Saat 18:35
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117966
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2013 Saat 00:37
1- Yapilanlarin tamami gereksizdi.Hayret bir seydir; dogru soyleyene inanmazsiniz, sarlatana inanirsiniz...Aradaki farki anlamak, cok kolay, sizden ilave para cikacak ise; iki defa dusunun...
2- 18kilo beklerdim...20 kilo, 6 yasin kilosudur.
Yukarı Dön
esya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 406
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2013 Saat 09:00
Aslında inandık tabii ki. Çünkü kendine güvenen bir doktordu. Fakat önceki karın ağrılarının olmasıyla ilaveten böyle de olunca korktuk. Bir de ateş olmayınca tuhaf geldi. Durum gripten mi başka şeyden mi çözememiştik. Doktor muayene ederken bağırsaklar da çok hareketli ishal gelecek demişti. Öyle de oldu, size yazdıktan sonra ve bu sabah ishal yaptı. Sanırım domuz gribi geçiriyor.
Teşekkürler...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.