Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Alerji
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAlerji

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nilce Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 86
Mesajın Direkt Linki Konu: Alerji
    Gönderim Zamanı: 06 Mar 2009 Saat 20:16

Merhabalar doktor bey... kızım salı günü rahatsızlandı doktora götürdüm 39 dereceyi bulan ateş oldu 2gün 38in altınada pek düşmedi.. Doktorumuz peridut ve amoklavin verdi. sonra carpolle değiştirdi peridutu iptal etti zira içerikleri aynı sanırım. ateşi olmadıgı için carpolü vermedim dünden itibaren bugun kalktıgında kulak arkalarında kızarıklıklar vardı benek benek aksam oldugunda karnında kafasında vücudunda belirgin kırmızı benekler vardı.. acile götürdük  hemogram falan alındı.. alerji oldugunu söylediler.. antibiyotik yapmış yapabilirmiş... ilacı kes verme dediler ama bogazında kırmızılık varmış genel durumu iyiymiş. birde kansızlık baslamıs fenolsantro surup 36 damla kullan dedi.. (11 miş) tahlıl sonuçlarını çıktı olarak vermedikleri için ayrıntı bilmiyorum.. zeka geriligine yol açar neden kullanmadın bu zamana kadar diye azar işittim (sizin yazılarınızı takıp ediyorum sürekliolarak) yanlışmı yaptım ben Confused    başka neler alerji yapabilir ilaçlardan içeriklerine dikkatmi edicem? sürekli hatırlatmalımıyım doktora götürdügümde aleji yaptıgını? nasıl bir yol izlemeliyim..? teşekkür ederim. 11 kansızlık sınırımıdır.. kızım 8bucuk kılo 36 damlamı kullanmalıyım nasıl hesaplamalıyız?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkkür ederim ..
saygılar..
Yukarı Dön
nilce Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2009 Saat 20:23
Yazmayı unutmuşum afedersiniz.. kızım amoklavini kullandıgından beri sulu kaka yapıyor.. onuda belirtmek istedim..
Yukarı Dön
nilce Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2009 Saat 22:17
Acaba 6.hastalık olabilirmi? yani okudugum kadarıyla ateş düştükten sonra kırmızı benekler oldu..4gün sonra yani salı günü ateşlenmeye başlamıştı kızım.. kulak arkası vucut kafa olarak...devam etti.. ben alerji diye düşünmüştüm ama kan sonuçlarınıda vermıyolarkı size yazayım.. 6.hastalık cidden öenmsiz bir hastalıkmı? ne yapmamızı tavsiye edersiniz? muallakta kaldım ben alerjimi? 6.hastalımı?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117966
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mar 2009 Saat 09:48
Çocuklarda 10g./dl Hgb. alt sınırdır. Bu durumda dahi, anemi sebebini araştırmadan demir vermek cahilliktir. Siz o doktorlara kulak asmayın. Ya çocuğunuzda "Akdeniz anemisi" varsa ne olacak? Ayrıca 11 değer normaldir. Çocukların normal sınırı ile erişkinlerin normal sınırları farklıdır. Bir halt bildikleri yok birde aileye afra tafra... Hernekeder yaşını yazmadığınızdan bilemiyorum( ama 8,5 kg. olduğuna göre 1 yaşından küçük) ,  6. hastalıkta olabilir. Antibiyotiği boşuna vermişsiniz. 6. hastalık önemli bir hastalık değildir, döküntü başladığında çocuk iyileşmiştir. Kesinlikle alerji değil, döküntü 2.5 günde geçecek... Bu kadarcık çocuğa 36 damla demir, duyulmuş bir şey değil, bunların yakında başlarına bir iş gelecek...

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 07 Mar 2009 Saat 09:53
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.