Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - boy kilo ve emzirme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumboy kilo ve emzirme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
tugbayusuf Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 650
Mesajın Direkt Linki Konu: boy kilo ve emzirme
    Gönderim Zamanı: 11 Kas 2008 Saat 17:31
merhaba hocam
benim oğlum 14 aylık 10 kilo 75 cm kilosu çok iyi gidiyordu bu aralar kilo verdi biraz ve yemek yemiyor iştahı çok az süt hiç içiremiyorum peynir  yiyordu şimdi onuda yemiyor muhallebi mam hiç bişey almıyor çok fazla emmek istiyor bende 2 aylık hamileyim  ne yapıcam bilmiyorum emzirmenin bi zararı olmadığını söylediniz fakat bişey sormak istiyorum bebeğin yeni doğduğunda ilk emmesi gereken süt var diye biliyorum onun için ne yapabiliriz?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117971
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2008 Saat 18:24
Merak etmeyin, doğacak bebeğin sütünü içmiyor.Mameden  kesmek için, bir akrabanızın yanına gönderebilirsiniz.2-3 gün orada kalırsa, unutabilir.
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kas 2008 Saat 10:24

Afedersiniz... Birşey sorucam.. Emzirirken rahim kasılır... dogumdan sonra toplanması daha kolay olur iyileşme süresi kısalır gibi şeyler okumuştum... Peki bu bebege zarar vermezmi? yani emzirirken rahim kasılıyor.. bunun uterusa bir zararı olmaz mı?  

'tugbayusuf' hayırlı olsun bebeginiz....
Yukarı Dön
kaymakay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 23
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kas 2008 Saat 11:27
ewt ben de aynı sekılde duymustum.hatta ılk aylarda surdurulen emzırmenın uterus kasılmaları sebebıyle ıkıncı bebek ıcın duşuge bıle sebep olabilecegi yonundeydi duyumlarım.dogruluk payı var mıdır..hurafe mıdır..bellı bır aydan sonra emzırme sıklıgı azaldıgı halde aynı rısk devam edr mı..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117971
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kas 2008 Saat 15:29
Doğumdan sonraki devre için doğru. Hamile iken olsa idi,pek çok anne hamile olduğunu, 2-3 haftadan önce anlayamadığından, hepsi düşerdi..Siz genede acele etmeden,abiyi strese sokmadan memeyi kesebilirsiniz.
Yukarı Dön
tugbayusuf Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 650
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2008 Saat 10:31
teşekkür ederim kadir bey bende 4 ayıma kadar yan 2 ay daha azaltarak kesmeyi düşünmüştüm cevabınızdan sonra uygundur sanırım ...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.