Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gaz & Karın Ağrısı
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - gaz+gözyaşı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgaz+gözyaşı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nhlrd Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 93
Mesajın Direkt Linki Konu: gaz+gözyaşı
    Gönderim Zamanı: 02 Eki 2012 Saat 16:00
Değerli hocam merhaba,
gaz ile ilgili alt forumlarınıza göz gezdirdim.oğlum şuan 76 günlük, 21 günlükken gaz sancıları başladı ve o günden bu yana giderek gaz sancıları zaman olarak da şiddet olarak da arttı. uykusu 10'ar dakika gaz gelince uyanıyor.
hergün akşam saat 7-9 arası aşırı şiddetli gaz sancısı çekiyor ve dün akşam 6-12 arası tam 6 saat sancı çekti, gözyaşı ile ağlıyor çok üzülüyorum elimden birşey gelmiyor
battaniyede sallayınca biraz rahatlıyor, sonra tekrar ağlıyor, emzirmeden sonra geğirtene kadar yatırmıyorum yatağına, kakayı da çoğunlukla müdahale ederek 3-4 günde bir yapıyor altın sarısı renkte.
sütüm çok yağlıymış bundan kaynaklanabilir mi? ilk oğlum her emmeden sonra kusardı, gaz sancısı çekmedi hiç...
kim ne önerdiyse yapıyorum; rezene çayı içiyorum, bebeğe de az veriyorum, günde 1 şişe maden suyu içiyorum, gaz yapan yiyecek ve içeceklerden almıyorum,  tane kimyon çayı içiyorum, bebeğin karnına ve poposuna zeytinyağı ile ayaklarının altına kimyon yağı ile masaj yapıyorum, bacak hareketleri yaptırıyorum, sub simplex damla veriyordum bugünden itibaren bitkisel olduğu tavsiye edilen zinco damlaya başladım.
hocam  daha ne yapmalıyım yada ne yapmamalıyım ne kadar daha bu sancılar çekilir.
yardımlarınızı bekliyorum.
teşekkürler

gülücüklü günler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118033
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eki 2012 Saat 19:20
1- O yazilarda da belirttigim gibi, kucaginiza alip, sirtinin alt kismina vurmaniz en etkili yoldur.
2- Sutunuzun "yagli olmasi" diye bir sey yok. En fakir ile en zengin annelerin sutu bile aynidir. Sutun terkibi, sadece aylara gore degisiklik gosterir. 76 gunluk annelerin hepsinde ayni sur vardir. Bu sutun terkibi, 2 veya 4 aylik oldugunuzda degisecek ama hep, herkezde ayni olacak.
3- Sizin diyet ile sutunuz arasinda bir baglanti yoktur. sizin barsaginizdaki gaz, nasil memenize kadar gidip, sute gececek? Ancak, sarimsak, kekik, baharat gibi aromatik maddelerin kokusu gecebilir.
4- Kimyon, zeytinyagi, gibi seyler sacmalik. Zinco da bitkisel degildir; eser elementtir. Ayrica Afyon da bitkiseldir, kullaniyormuyuz?  Her bitkisel lafi sacmaligina kanmayin, yoksa bir gun fena halde caniniz yanabilir. Piyasada bu isin sahtekarligini yapanlar zaten bol miktarda mevcutlar. Ilaclardan da uzak durun.   
Yukarı Dön
nhlrd Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eki 2012 Saat 12:13
teşekkürler hocam,
sanırım yapmamız gereken gaz sancılarının geçeceği zamanı beklemek...
gülücüklü günler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eki 2012 Saat 03:29
Kucaginiza alip, sirtinin bezli kismina; alkis yaptiginiz siddette vurun. Bu islem 10-15 dakika surebilir.
Yukarı Dön
nhlrd Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eki 2012 Saat 11:36
teşekkürler hocam,
damlayı bıraktım hemen, çocuğum bu sürede acı çekmesin diye ileriki zamanda daha büyük sorunlar yaşamak istemeyiz, belirttiğiniz şekilde bezine vurup evin içinde dolaşıyoruz

fakat bir sorum daha olacak sizlere
bebek kaç gün kaka yapmayabilir, normali ne olmalıdır? fitil ile müdahale zararlı olur mu yada ne kadar zaman da bir fitil yapılmalı?

iyiki varsınız...
gülücüklü günler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eki 2012 Saat 19:02
Bebekler; 2 aydan sonra 5-7 gunde bir kaka yaparlar. Fazla beslenenlerde bu sureler kisalabilir. Civik kaka yaptigi surece karismayin. Sert kaka yapmasi problemdir, gec yapmasi degil. Eski mailleri de okuyun.
Yukarı Dön
nhlrd Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eki 2012 Saat 22:13
hocam geciken bir  teşekkür etmek isterim
eşim kalp krizi geçirdiği için bugünlerde siteye bakamadım...Cry
gülücüklü günler
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.