Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - demirimiz çok mu düşük hocam?yardımcı olurmusunuz.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdemirimiz çok mu düşük hocam?yardımcı olurmusunuz.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zgundas Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 54
Mesajın Direkt Linki Konu: demirimiz çok mu düşük hocam?yardımcı olurmusunuz.
    Gönderim Zamanı: 25 Şub 2010 Saat 16:29
hocam oğlum çok iştahsız olduğu için doktora götürdüm kan tahlili yaptık.sonuçları aşağıda değerlendirebilirseniz çok sevinirim bir sorun varmı sizce henüz doktoru görmedi önce sizden bilgi almak istedim.herhangi bir kan ilacına gerek varmıdır.ne yapabilirim.iştahsızlığın nedeni bu kan sayımı ile ortaya çıkabilirmi?

Demir 31.21
demir bağlama kapasitesi(TDBK) 325.64

WBC     9.14
RBC   4.29   

HGB 11.5

HCT  31.9

MCV 74.4

MCH 26.8

MCHC 36.1

PDW 10.2

13.6 RDW-CV

36.0 RDW-SD

270 PLT

9.4 MPV

0.25 PCT

52.6 NEUT %

29.6 LYM %

9.6 MON %

7.9 EOS %

0.3 BASO %

4.80 NEUT#

2.71 LYM#

0.88 MON#

0.72 EOS#

0.03 BASO#

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118003
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şub 2010 Saat 22:40
Hgb 11.5 olan bir hastada, Demir&Demir bağlama istemem... Herşey gayet normal... Tabii, erişkin normal değerleri kullanılırsa, acemiler düşük diyebilirler...
Yukarı Dön
zgundas Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 54
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2010 Saat 10:49

doktor bey benim oğlum ayrıca büyük arter transpozisyonu teşhisi ile 31 günlükkken anjiyo edildikten sonra 9 aylık ken senning operasyonu geçirdi şu anda 29 aylık 12.600 kilosu boyu ise 94 cm.sizce gelişimi nasıl değerlendirriseniz çok sevinirim.ayrıca digoksin damla ve hergün 1\4 coraspin kullanıyoruz.her doktora gittiğimizde ve grip vb.hastalıklar dolayısı ile ilaç kullanmamız gerektiğinde kullandığımız kalp ilaçlarının diğer ilaçlarla yan etkisi olup olmayacağını soruyorum ama kimse bişey olmaz diyo.sizce olabilirmi.cevaplarınız için teşekkür ederim.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118003
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2010 Saat 20:09
Kalp ilaçları yazılıda, grip için ( yazmamaışsınız)  ne kullandiğiniza göre değişir. Asla , normal çocukta bile "Soğuk algınlığı" ilacı ve "öksürük ilacı" kullanmayın...Hafta sonlarında gelişim ile ilgili sual sormayın...Cetveller muayenehanede...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.