Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Sünnet
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - inmemiş testis-d vit-
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Foruminmemiş testis-d vit-

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Eyüp Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 80
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Eyüp Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: inmemiş testis-d vit-
    Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2014 Saat 15:27
mrhb.oğlum 14 aylık.yaklaşık 3 ay önce d vitamini 60 mikrogram/litre di.şu anda bilmiyorum.günde 5-6 damla ama cok düzenli d vit kullanmadı.daha kullanmamızı önerirmisiniz.kış ayı geldi.d vit ampulu nezaman kullanabiliriz.
 oğlumun ön üst dişleri sarı gibi.Zymafluor kullanmalımıyız.nekadar.
inmemiş testis ameliyatı 20 gün önce oldu.bu arada 1 hafta önce 1 kere ateşlendi.wbc degeri 18bindi.iyi bir hastanede yaptım tahlılını ama güvenemiyorum.tekrarlamayı düşünüyorum. herhangi bir enfeksiyonun testisi çürütebilecegini söyledi ç cerrahı bir doktor.sanırım ameliyatımızı tekrarlayacaklar.sizce 2 ameliyat arası nekadar zaman olmalı.bizi 1,5 yasına kadar bekleten onlar ama sanırım geç kaldık.tam inmezse ne olur.amelıyat geç yada erken olursa ne olur.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118047
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2014 Saat 19:07
Iltihap olmadan da, sadece Cerrahi islem sonrasinda da WBC (Lokosit) degeri yukselir.

Testislerde iltihabi bir durum olsa idi, cocuk agridan duramazdi. Testisler siser, kizarir ve cocuk elini bile suremez...

Zymafluor, dislerin curumesini onler. Almanya veya Isvicreden getirtin. Sakin Turk Discilerin ve otcularin yalanlarina kanmayin.
Inmemis Testisin 2. ameliyati, diye bir sey yoktur. Siz once bir US cektirip bakin bakalim, ikinci testis varmi, yokmu, o belli olsun. Bazen, anneden dogmalik tek testis olabiliyor. Ameliyati bosuna olmus olabilir, hemde ikinci testis varsa, nerede oldugu belli olur. EGER, Ameliyattan evvel US cekilmedi ise, bilemem....
En iyisi, baska bir Cocuk Cerrahina gidin.. Tabii bu arada, ameliyati Cocuk Cerrahi degilde, Duz Cerrah veya Urolog yapti ise, zaten "gecmis olsun" demekten baska care kalmaz....

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 29 Eyl 2014 Saat 19:08
Yukarı Dön
Eyüp Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 80
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Eyüp Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eki 2014 Saat 10:04
HOCAM D VİTAMİNİNİ DÜN ÖLÇTÜM KENDİ ÇALIŞTIĞIM LAB DA 55 ÇIKTI.SİZCE BUNDAN SONRA NASIL BİR YOL İZLEMELİYİM.D VİTE DEVAMMI YANİ.ÇOCUK 14 AYLIK BUARADA.

TESTİS AMELİYATINDA TESTİS BULUNDU.AMA TAM TESTİSE KADAR İNMEDİ.ÜSTELİK ÇOCUK ÇOK HAREKETLİ OLDUGUNDAN TESTİSİ SABİTLEDİKLERİ TÜPÇÜK ERKEN KOPTU.SICAK BANYO SONRASI DAHİ BEN TESTİSİ KESEDE GÖRMEDİM.ÇOCUK CERRAHI TESTİSİ ELİYLE DAHA SONRADA  BULDU ANCAK BUNA RAMEN 2. AMELİYAT %90 NIN ÜSTÜNDE DEDİ.GERİYE KAÇMA  YADA HERHANGİ BİR ENFEKSİYON SONRASI ÇÜRÜME YADA İYİ BESLENEMEKTEN DOLAYI ÇÜRÜME FALAN OLABİLİR DEMESİDE CABASIYDI.BUNLARI SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.YAZIKLARINIZ BANA HEP YOL GÖSTERİCİ OLUYOR.TESEKKÜR EDERİM.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118047
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eki 2014 Saat 20:04
EGER; O dediklerinden biri dahi olursa, bu DOKTOR HATASIDIR, DAVA ACIN...

Siz baska bir Cocuk cerrahi bulun, boyle sacmalik olmaz.. Ameliyati "Lokal anestezi" ilemi yapmisda, cocuk hareketli diyor!!!!!
Senede 1 defa; 1 ampul Dvit3 verin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.