|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
yagizinannesi ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mar 2010 Durum: Aktif Değil Puanlar: 40 |
![]() Gönderim Zamanı: 22 Mar 2010 Saat 22:25 |
Ben bu hazır mama işini pek anlıyamıyorum sevgili anneler.Benim annem beni pirinç unuyla büyütmüş.Artık kimse pirinç unu vermiyo sanırım.İlla hazır mamalar şart mıdır ? |
|
![]() |
|
bertobat ![]() Altın Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03 Şub 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 2355 |
![]() |
İnek sütünün çeşitli işlemlerden geçirilmesi sonucunda hazırlanan bebek mamalarının, her ne kadar anne sütüne yakın oldukları bildirilse de, çocuk sağlığı açısından anne sütünün ve emzirmenin yerini tutmaları olanaksızdır. Mamaların halka doğrudan reklamlarının anne sütü ile beslenmeyi olumsuz etkilediği belirlenmiştir. ABD ve Somali dışında dünyadaki tüm ülkelerin imzalamış olduğuuluslararası yasa ile bu reklamlar yasaklanmıştır. Buna karşın ülkemizde maalesef televizyon kanallarında özellikle halkın en fazla televizyon izlediği saatlerde bu mamaların reklamları yapılmakta, birçok hastanede doğum yapan annelere mama üreten firmalar tarafından çeşitli reklam malzemeleri dağıtılmaktadır.. maxcepten alıntı
|
|
![]() |
|
nurdan ![]() Altın Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Kas 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 1760 |
![]() |
tabikide şart değil mamalar biraz kolaya kaçma gibi yani zor zamanlarda kullanılmalı. kadir bey de mama taraftarı değil daha ek gıdaya geçmediik ama bende pirinç unu düşünüyorum |
|
![]() |
|
SevgiYumaklarım ![]() Elmas Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29 Tem 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 7647 |
![]() |
benim kızlarım fazla anne sütü alamdıkları için mecbur mama yediler...bende mamaya karşıydım ama sütüm olmadığı için verdim mamayı...4.cü ayda itibaren yavaş yavaş ek gıdaları tattırmaya başladım..
6.cı ayda tamamen ek gıdaya geçtik..tabi yine mamada verdim.. 8.ci aydan itibaren de kadir hocamı dinleyerek süte başladım...çok şükür bir sorun yaşamadık süt konusunda.pirinç ununu da 6.cı aydan itibaren ara ara veriyorum... |
|
![]() |
|
zeynep_76 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mar 2010 Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() |
1 yaşa kadar süt verilmemesi gerektiğini biliyordum ben. Kansızlık yaptığı için benim doktorum önermemişti.
|
|
![]() |
|
küçük kanaryam ![]() Elmas Üye ![]() minik mercimeğim yaramaz oğlum :) Kayıt Tarihi: 24 May 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 8555 |
![]() |
işe erken başladığım için 4. aya kadar mecbur mama takviyesi aldık ama 4. aydan sonra 1 öğün ek gıda 2 öğün bıraktığım süt ile idare ettik zaten 6. aydan sonra tamamen ek gıdaya geçtim... ve tabiki kadir hocam sayesinde 5. ay içerisinde azar azar süte başladım hiçte kansızlık yapmadı çok şükür bi zararını da görmedim... Prinç ununu ben pek kullanma taraftarı değilim. Sadece tok tutmaya yarıyo belli bir vitamin vermiyo onun yerine süt içiriyorum bolca birde zati sebzeli etli yemekleri de verdiğim için gerek kalmıyo. Sadece tatlı seçeneğinde arada kullanıyorum
Anne sütü yeterli ise kesinlikle bende mamaya karşıyım bende...
|
|
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım... |
|
![]() |
|
hülya ![]() Pırlanta Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Oca 2008 Konum: Alperim canımmm Durum: Aktif Değil Puanlar: 7438 |
![]() |
eğer sütün yetiyorsa mama gerekli değil benim sütüm 7 ay boyunca yetti sonra aalmaya başladığı için tahıl bazlı ek besin mamalardan yedimek zorunda kaldım çalıştığım için
|
|
![]() |
|
KUZEY&MİRA ![]() Altın Üye ![]() Melek Anne :) Kayıt Tarihi: 26 May 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 2244 |
![]() |
Anne sütünün yetmediği durumlarda,ilk dört ay öncesi dönem haricinde mamaya bende çok karşıyım.Ben 4,5 ay sonunda sütüm azaldığı için takviye olarak kutu sütlerine ve yavaş yavaş ek gıdaya başladım.Akşamları yatmadan önce de pirinç unu yapıyorum.Bazen irmikli muhallebi veriyorum.Mamaya alıştırma bol bol süt ve sütlü gıdalardan ver.
|
|
DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|