Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - lekesiz giysiler
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumlekesiz giysiler

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mahiradasi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 215
Mesajın Direkt Linki Konu: lekesiz giysiler
    Gönderim Zamanı: 15 Nis 2009 Saat 19:02
Tekrar merhaba kizimin camasirlarini bizden ayri ve sadece granul sabun ile yikiyorum yanliz demir ilaci veriyorum ve giysilerine bulastigi zaman istedigim gibi cikmiyor ozellikle agiz tulbentlerinde lekeler duruyor bu tulbentleri koslada bekletip sonra tekrar yikayabilir miyim? Evde kullandigim butun ev temizligi urunlerim organik. Kosla zarar verir mi kizima?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118010
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Nis 2009 Saat 19:09
Hayır vermez.. Sadece, doğrudan cildine temas eden giysileri "deterjan" ile yıkamayın, gerisi önemli değildir.
Yukarı Dön
mahiradasi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 215
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Nis 2009 Saat 19:17
tesekkur ederim yanliz yeri geliyor bu tulbentleri agzina aliyor bende siliyorum bu durumda da kullanabilir miyim?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Nis 2009 Saat 10:15
Merak etmeyin bunlar "toksik" madde değil. Rahat rahat kullanın.
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 451
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Nis 2009 Saat 15:29
Merhaba Kadir Bey,
Yukarıdaki üyenin yazdığı soruya istinaden bende sabun tozu kullanmama rağmen bazen beyaz giysilerini çamaşır suyuyla,renkli giysilerinide deterjan ve kosla gibi leke çıkarıcılarla yıkayıp ek 2 yada 3 defa durulama yaptırıyorum tenine değen giysilerde var hatalı mı davranmışım? Bundan sonra yapmayayım değil mi? Kızımız 15 aylık 3 aydır falan böyle yıkıyorum.Az kirli ise sabun tozu kullanıyorum.Kızımız ilk doğduğu zamandan beri mama önlüklerini sevmiyor ve taktığımda boğuşmaktan mama yemiyor :) Bende hiç takmıyorum dolayısıyla leke çıkarıcılara çok gerek duyuyordum.Ama 1 yaşına kadar bazen kullanıp sabun tozuyla birlikte ek duruluyordum.
Yukarı Dön
durucan Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 230
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Nis 2009 Saat 10:32

doktor bey,

ben kızım doğduğundab beri omo baby kullanıyorum. pediatri derneği onaylıyor diyor. ceavabınızı okuyunca tedirgin oldum. hatamı yaptım acaba. birde evde temizlik yaparken kızım sürekli peşimde, süpürgeden çıkan tozlar zarar verirmi. alerji yaparmı?

15 aylık bugüne kadar  3 kez antibiyotik kullandık. buda ilerde sorun yaratırmı? sık kullanmak alerjiye yol açar demiştiniz?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Nis 2009 Saat 11:13
Bahsi geçen "deterjanlar" baby serisi ile ilgili değil. Tozlardan bir zarar olabilmesi için, tozun içeriği önemlidir. Her toz zararlı değildir. 15 ayda 3 antibiyotik gayet normal.. Millet, bir ayda 3 antibiyotik kullanıyor.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.