Kevser-Şevval Yazdı:
Uzun zamandır bir konu kafamı meşgul ediyor ama dile getirip getirmeme konusundaki tedirginliğim bugüne kadar yazmama engel oldu.Herkesin arasından sivrilip çıkmak istemedim ama bi şekilde söylemezsem içimde büyüteceğim galiba  Online sohbet bölümünde yapalım sohbetlerimizi diyoruz, tamam anket yapılmış her yerde sohbet edilmesin diye bi sonuca varılmış, onu da biliyorum. Bi topik açtığımızda ister istemez konu başka yerlere kayabiliyor, çoğuna karşıyım ama ufak tefek şakalaşmalar da diyalogların tadı tuzu diye düşünüyorum. Topikte bişey yazacağımızda, hadi arkadaşım online bölüme gel ben orda sana bi şaka yapayım mı diyeceğiz . Forumda yazışacaksak kurallara uymalıyız onu da biliyorum, ama lütfen uyarılar ufak tefek şeyler için gelmesin. Kesinlikle bu sözleri tepki olarak algılamayın, sadece öneri. Yoksa ben forumumu da tüm üye ve modları da çok seviyorum... Her gün foruma girmezsem kendimde eksiklik hissediyorum. Bu ara uyarılar çoğaldı ve bu beni germeye başladı, üzülüyorum doğrusu... Artık çoğu zaman okuyup çıkmaya başladım, böyle olduğu için üzgünüm. Bunları yazdığım için de beni anlayışla karşılayacağınızı umuyor ve kendimi daha iyi hissedip, rahatlayacağım bir cevap vereceğinizi düşünüyorum.. Saygılar...
|
Merhaba,
İllere ayrı başlıklar açılması o illerdeki insanların birbirlerini
bulabilmesi, buluşabilmesi, o ille ilgili bilgi lazım olduğunda orada
paylaşılması içindi. Ve üyelerimiz de bu sayfaların bu şekilde olmasını
istedi. Ve bu durumdan sonra örneğin İstanbul topiğinden 100'lerce sayfa
falan olmak üzere bir çok sayfa silindi... Yani bu topiklerin birincil amacı
muhabbet edilmesi değil... Ama sizlerin de bahsettiği sebeplerle
annelerin bu başlıklar altında haberleşmeleri ve mesajlaşmalarına da
genelde sesimiz çıkmıyor. Sadece bir süre sonra artık rutin
selamlaşmaların bile bu sayfalarda yapıldığı gibi durumlar gördüğümüzde
bu sayfalara uyarılarda bulunuyoruz. Sohbet, eğlence sayfalarında
isterse 2000 sayfa olsun, kimseyi rahatsız etmez.
Ama bir şehir
sayfasında bir sürü günlük rutin sohbet mesajının olması üyelerin çoğunu rahatsız
ediyor. O yüzden belli bir yerden sonra online sohbet sayfalarının kullanılması daha doğru olur...
Bu sayfalar aynı ilde yaşayan annelerin ortak sorunları, soruları, birbirlerini bilmeleri için açıldı. Ama iş sadece sohbet haline dönüştüğünde o sayfanın müdavimi için bir şey değişmiyor (çünkü zaten biliyor içeriğinde ne olduğunu) ama yeni gelen bir anne için okunması ve bakılması imkansız bir sayfa yığını haline geliyor. Oysa ki sayfaların arasında belki de bir çok değerli olabilecek bilgi var.
Bu nedenlerle "merhaba canım nasılsın", "sağol canım sen nasılsın" gibi mesajı yazanlar hariç kimseyi ilgilendirmeyen kişisel sohbetlerin ya özel mesajla ya da online sohbet sayfasında yapılmasını istiyoruz ki sayfalarımız çöp olmasın...
Anlayışla karşılayacağınızı ve mantıklı bulacağınızı tahmin ediyorum...
Selamlar, sevgiler...