sağolun hocam. az önce Benal Hanımın bir yazısını okudum konak geçmezse doktora götürün diyor. bizim doktorumuz 6 ayda kendiliğinden geçer dediği için ben çok üzerinde durmadım . ara sıra banyodan önce bebe yağı ya da zeytinyağısürüp sizin dediğiniz gibi tırnağımla hafif kaldırıyorum ama hepsini kaldırmaya çalışmadım hiç. Dr hanım haftada 3 kez yapın demiş ben o kadar sık yıkamıyorum bebeğimi. 3-4 günde bir yıkanıyor. banyo yaptırmayacak olsam da bu yağlama işlemi yapılır mı? kendiliğinden geçmez mi konak
bir sorum da şu banyodan sonra bebekleri kurulayıp normalden daha mı kalın giydirmeli. yada sarıp sarmalamalımıyız ? banyo süresi ne kadar olmalı? malum büyükler. onlarla banyo yaptırıyorsak çocuk sadece ıslanmakla kalıyor .
çalışmaya başlayacağım için babaanne bakacak bebeğe. odası 24-25 derece . kat kat giydirmeye uğraşıyor. sizin yazılarınızı da okudum, kendimde biliyorum ama anlatamıyorum. kalın giydirmenin beşik ölümü dışında ne gibi zararlı var. açıklar mısınız . izah ederken en azından dayanağım olsun, işin mantığını da kavratayım, uyurken bile kalın battaniyesi ile kundak yapmaya çalışıyor. zaten cildinde dediğim gibi kabartılar ve pişiği var bir de isilik çıkmasından korkuyorum. erkek bebeklerde sıcağın sperm kalitesini düşürdüğü doğru mudur. malum türk halkı için çok önemli. en azından belki bunu anlar. kusura bakmayın uzun oldu.