Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Uyku
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bebeğim çok mu uyuyor ??
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBebeğim çok mu uyuyor ??

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mine75 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8
Mesajın Direkt Linki Konu: Bebeğim çok mu uyuyor ??
    Gönderim Zamanı: 05 Mar 2009 Saat 01:15
Merhaba
Forma yeni üye oldum yardımcı olursanız çok sevinirim.
Benim 4 kasım 2008 doğumlu bir oğlum var. Yani 4 ayını doldurdu. Kafasını çok rahat tutabiliyor. Ellerinden hafif  tutunca çok rahat ayaklarının üstüne kalkabiliyor. 14 günlükken trombositleri 9000 'e düşmüştü ve bununla ilgili tedavisini çocuk hastanesinde yatarak görmüştü. 6 gün hastanede kadık ve 500 bine yükselmişti tormbositleri. Fakat trombositi düştüğü zaman aynı zamanda beyin kanaması da geçirmiş. Bununla ilgili önce ultrason daha sonra da tomografi çekildi. 3 farklı doktor inceledi ve herhangi bir hasar bırakmadığı söylendi. Şu anda da 15-20 günde bir kan tahlili yaptırarak trombositlerini kontrol ettiriyoruz. 395 bin civarlarında çıkıyor.
Asıl sorum böyle bir hastalık geçirdiğimiz için sürekli endişe içerisindeyim.

Bebeğimde herhangi bir şey kalmış da farkedilmemiş olabilirmiyim ?

Bi de günde 14 - 14,5 saat kadar uyuyor. Emziğini ağzına alır almaz gözler hemen kapanıyor. Aynı zaman da meme emerken de öyle. Ama en az gün içerisinde 14 saat uyuyor. Bu uykunun 10 saatini 24:00 ile 10:00 arası uyuyor. 1 veya 2 kere açıkınca uyanıyor ve tekrar uyuyarak karnını doyuruyor.

Sizce çok mu uyuyor ?

kusura bakmayın çok uzun oldu okuyup cevaplarsanız çok sevinicem.
canım oğlum alperim. 04.11.2008 saat:09:45
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118018
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mar 2009 Saat 14:42
14 günlük iken ne olduğunu bilmiyorum, belkide hiçbirşey olmadı.. Trombositleri düşük diye beyin kanamasıda olabilir diye düşünmüşlerdir ama olsa idi araz kalırdı. Sizin çocuğunuz normal, merak etmeyin. Genellikle çocuklar doğduktan sonra oksijeni bol bir ortama çıktıklarından, kemik iliği baskı altına girar ve çalışmayı durdurur. Fizyolojik anemi denilen bu süreçte trombositlerde yapılmadığından seviyeleri düşer. Önemli değildir. Eğer hastaneye ilk yattığında çocuk normal idi ise hiçbir şeyi yoktu..

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 05 Mar 2009 Saat 14:43
Yukarı Dön
hatisel Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 20
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mar 2009 Saat 15:30
Bizimde 5 günlükken yapılan kan sayımında trombositler 39.000 çıkmıştı ama bununla ilgili iki doktorda birşey yapmadı. Laboratuvar hatası olabilir deyip geçtiler.Benim kızımda tam 4 aylık ve gece uykusu 24:00 ile 11:00 arasında . Gün içinde de 1 2 saat uyuyor. Özellikle dışarda pusetinde gezerken. Bu kadar zamandır herhangi bir sağlık sorunu olmadı. İki gün önce aynı soruyu doktor bey e bende sormuştum.

Ama ne oldu da 14 günlükken kan sayımı yapılması gerekti. Yazar mısın?Ermm

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mar 2009 Saat 15:42
Bakın bu durum her bebekte az veya çok seviyede olan bir durum. Anne karnındaki az oksijenli ortamdan, bol oksijenli ortama çıkınca kemik iliği baskılanıyor ve bir müddet çalışmıyor. Bu durumda en fazla etkilenen hücreler, trombositlerin oluştuğu "megakaryosit" dediğimiz hücrelerdir.Bu durum normal ve fizyolojik bir durumdur.
Yukarı Dön
mine75 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mar 2009 Saat 17:41
Öncelikle sorumu cevapladığınız için çok teşekkürler.
Benim oğlum yenidoğan sarılığı oldu ve bununla ilgili 9 günlükken fototerapi gördü. Bilrubin 12 seviyesindeyken hastaneden çıktık. Daha sonra tekrar edilen kontrollerde bilrubin 16 seviyelerindeydi. Bir türlü bilrubini düşmedi. İdrar tahlili idrar kültürü troitler hepsine bakıldı.Birşey çıkmadı.Bende başka bir çocuk doktoruna götürdüm. Elle muayene ettikten sonra hemegrom istedi bizden hemen yaptırdık. Ellerinin üzerinden kan alındı ve elleri anında morararak şişti. Trombosit 48 bindeydi ve doktor bizim acil tam teşekküllü bir hastaneye gitmemizi söyledi. Bize en yakın göztepe çocuk hastanesine gittik. Orada tekrar kan alındı ve kanın bozuk olduğu ve sonuç vermediği söylendi ve tekrar kan alındı meğer sonuç doğruymuş trombositler 9 bine düşmüş. Acil olarak hastaneye yatırdık. Oradaki doktorun bize söylediği 10 bine düşünce yaşam sona erebilirmiş. Nedeni bize enfeksiyona bağlı bir trombosit düşüklüğü olarak söylendi. Anneden de geçebilirmiş bana da tahlil yaptılar ama benim hamileliğimde de o zaman yapılan hemogramda da herşey normal çıktı. Oğluma IV denilen ilaç verildi. Aynı zamanda başka hastanelerden trombosit de temin ettik ama sanırım ona gerek kalmamış.
Bi de merak ettiğim o gün tahlil yaptırmasaydık biz bunu anlayabilirmiydik yoksa nasıl bir sonuç olurdu... ??
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2009 Saat 11:14
Trombositler 10 000'e düşünce yaşam sona filan ermez. Ben Hematoloji asistanı iken, 0 trombositli lösemi hastaları gördüm... Hiçbiri trombositleri düştü diye ölmedi. o AYDAKİ BEBEKLERİN HANGİSİNE BAKSANIZ BU DURUM GÖRÜLÜR. AYNEN, DOĞUMDA 16 OLAN HEMOGLOBİNİN, 1 AY SONRA 10' DÜŞMESİ GİBİ. AMA DOKTORLARIN ÇOĞU BU DURUMU BİLMEZ. Ayrıca "IV" ilaç değildir. İntra venöz demektir. Türkçesi, damar içi.
Yukarı Dön
mine75 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2009 Saat 13:32

Kadir bey çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Demek bizi boşuna o kadar korkutmuşlar.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2009 Saat 17:37
Eğitim şartKizBebek
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.