|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
asneti ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Oca 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 79 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Şub 2017 Saat 13:48 |
İyi günler hocam, Oğlum yarın 1 yaşına giriyor kısmetse. 2 gün önce arabada uyurken tam alacağımız sırada o kadar çok kustu ki o gün yediği her şey çıktı. babaannesi evde hazırladığı etli pideden biraz yedirmiş yoğurt çorbası içirmiş biz de pide dokundu herhalde diye düşündük ama daha sonra 3-4 saat boyunca ritmik şekilde 15 dk da bir kusmaya daha doğrusu midesi boş olduğu için öğürmeye devam etti. Önce hemen doktora götürdük önemli bişi var gibi durmuyor yedikleri dokunmuştur dedi kusma önleyici bir ilaç verdi ve bizi gönderdi ben de ilacı kullanmadım ve başka bir doktorun daha görmesini istedim. Başka bir hastaneye gittik. Orda da zehirlenmişe benziyor dedi doktor serum verdi ve kan tahlili yaptı. Kan tahlilini aşağıya ekliyorum hocam. Ancak lökosit yüksek çıktığı için enfeksiyon var diyip antibiyorıik iğne yaptılar ve augmentin şurup yazdılar. Kusması geçti kendine geldi oğlum ancak ertesi sabahtan beri açık sarı renkli ve yağlı şekilde kaka yapıyor ishal. Bilmiyorum vurdukları iğnenin etkisiyle mi böyle oldu? Hocam sorum şu şansımıza 2. Gittiğimiz doktor Afrika kökenli bir doktordu ve söylediklerinden hiçbirşey anlamadım bizden önceki hastaya da yanlış reçete yazdığını öğrenip telaşlandı. Açıkçası hiç güvenim yok doktorlara. Antibiyotik iğneyi de yapmamalarını kendi doktorumuza ulaşınca yaptırmak istediğimizi söyledim ancak çocuğunuz düzelmez Şirince kabul ettik. Şimdi ben bu sonuçlara göre antibiyotik şurubu kullanmalı mıyım? Bir de bu tahlillerde glikoz 115 çıktı hocam evet oğlum aç değildi ama saatler önce kusmuştu midesi boştu. Bu yüksek bir değer mi? Çok da iştahlı bir bebekti hep. Diyabet için tahlil yaptırmam gerekir mi? ![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118003 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Olan olmus... Muhtesem bir kazik yemisssiniz... SAKIN, hicbir ilac kullanmayin... Ikinci gittiginiz hastane tam bir "Batakhane"!!! Ates olmayan bir hasta da, nasil olurda; WBC:19,14 olur???? Hepsi tezgah!.. Akillari sira cocuk kandiriyorlar. Yapilan tahlil ise, tam komedi.. Bu tahlildeki Testleri cogu (aclik kan sekeri, adi ustunde) 8 saat acliktan sonra bakilir. O tahlili sakin dikkate almayin.. Bunlar; " Aman cocugunuza seker vermeyin" derler, ondan sonra da; selam verenlere dahi Serum takip, damardan sekerli su (Dextroz) verirler.. Dextroz, Glikoz'un misir nisastasindan yapilmis seklidir.. Sadece; bol su/sivi gida verin, sakin ilac kullanmayin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Şub 2017 Saat 20:13 |
|
![]() |
|
asneti ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Oca 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 79 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam İnan'ın hastanede doktorlara karşı savaş verdim. Bebeğimde enfeksiyon varsa neden ateşi Yok dedim. Bazı enfeksiyonlar ateşsiz seyreder işte böyle kusma yapar dediler. O zaman antibiyotik iğne yaptırmak istemiyorum kendi doktorumuza danışman 2 sonra olur derse yaptırırım dedim. O zaman bebeğinizi riske atarsınız kusması durmaz neyle karşılaşacağınızı da bilemeyiz her şey olabilir dediler.
Yine de ilaç istemiyorum dedim ve eşimle tartıştık doktordan iyi mi bileceksin diye çıkıştı bana ve kendisi götürüp iğneyi yaptırdı yavruma :( Daha sonra şurubu da onlara kullanıyorum diyip lavaboya döktüm içirmedim hocam. Günler sonra kendi doktorumuza gittiğimizde o da aynen sizin söylediklerinizi söyledi. Bol su içir yoğurt yedir geçer boşuna antibiyotik yapılmış çocuğa dedi. İshali çok aşırı devam ederse hazır satılan probiyotik tozlardan yoğurduna ekle yedir dedi. Teşekkür ederim değerli yanıtınız için hocam. Antibiyotiğin bebeğime verdiği zararı onarmak için yapabileceğim birşey var mı? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118003 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Yogurt yedirin.. Goruyorsunuz, Turkiye'deki doktorlarin halini!!!!
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|