|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Mori ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 Kas 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 11 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Kas 2017 Saat 21:25 |
Hocam merabalar. Bebeğim bugun 67 günlük oldu ve asm de bcg aşısı olmadıgı için rota aşısını da yapmadılar canlı aşı oldugu için bcg ile aynı gün yapılması gerekir diye açıklama yapıldı. Bu durumda bcg aşısı ve rota aşısını ne zaman yapılmalı daha sonraki aşıları arasındaki zaman açısından da bilgi verebirseniz sevinirim. Saygılar.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118003 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Aptal bunlar!! Cidden hem APTAL, hem cahiller! O cahillere bari siz ogretin: Asilar2 cinstir... 1- BCG asisi; "Hucresel bagisiklik" ile calisir.. Canli-cansiz olmasi onemli degildir.. 2- Diger BUTUN asilar; ister canli (KKK, Sucicegi, OPV,Rotavirus asilari) ister olu asi( Difteri, Bogmaca, Tetanoz) olsun, HEPSI, "Humoral bagisiklik" ile calisirlar.. 3- Ayrica: Butun asilar, buna BCG asisi da dahildir, ayni gun yapilabilirler.. 4- BCG asisi; diger asilardan bagimsiz olarak, aradaki gun farkina bakilmaksizin her zaman yapilabilir.. 5- BCG haric, geri kalan butun asilarin, YA AYNI GUN, veya en az 1 ay ara ile yapilmalari sarttir. Simdi siz bunlari o geri-zekalilara ogretmeye kalkin, size diyecekleri bahane: "-Bakanliktan bize boyle emir geldi.." demek olacaktir. Bu personelin asilar hakkinda en ufak bir bilgileri yoktur.. Sadece "Emir-Komuta" zinciri ile calisan, ve Saglik bakanligindaki bir AHMAK ne derse ona gore davranan zavallilardir. Siz 3.5 aylik sure dolmadan, diger asilardan, en az 30 gun evvel veya sonra Rota asisina baslayin. BCG asisini ne zaman mumkun olursa o zaman yaptirin, arada bir sure olmasi gerekmez. Goruyorsunuz, Balik nasil bastan kokuyor!!! Turkiye'de butun saglik sistemi bakanliktaki 2-3 ahmagin eline kalmistir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 Kas 2017 Saat 23:07 |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam verdiğiniz değerli bilgiler için çok çok teşekkür ederim. Saygılar.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam tekrardan merabalar. Beneğim 17 eylül doğumlu. Kzımın 2. Ay aşılarını 22 kasımda yaptırdım( ellerinde bcg aşısı kalmadıgından bcg 30 kasımda yaptırmıştım) rota aşısını 25 aralıkta ilk dozunu yaptırmam doğru mu bu durumda son dozu ne zaman yapılmalı? Ayrıca hocam bu konuyla alakasız ama yanıtlarsanız sevinrim kzıımın vücut ısısı normal olmasına ragmen ve sıkı giydirmediğim halde el ve ayakları terliyor ayakları sürekli nemli ve soğuk normal mi? Kimi yerlerde d vitamini eksikliğine bglı olabileceği söylenmiş daha önceleri devit 3 damla kullanıyordum sizin yazılarınızı okuyunca 5 damlaya çıkardım. Saygılar.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118003 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Ben bosuna anlatiyorum galiba!!! " 4- BCG asisi; diger asilardan bagimsiz olarak, aradaki gun farkina bakilmaksizin her zaman yapilabilir.. 5- BCG haric, geri kalan butun asilarin, YA AYNI GUN, veya en az 1 ay ara ile yapilmalari sarttir. " 2- Terlemek yapisaldir. D vitamini eksikliginde, bas terler. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|