Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - laktoz intoleransı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumlaktoz intoleransı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
boddim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 141
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı boddim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: laktoz intoleransı
    Gönderim Zamanı: 25 Oca 2017 Saat 12:50
13 aylık bebegım var. geceleri emerek uyuyor, son bir aydır her gün uyuduktan 2-3 saat sonra uyanmaya başlıyor ve çığlık çığlığa aglıyor. çok zor yatıştırıp uyutuyoyrum uyuyor bes dakika sonra yeniden aglayarak uyanıyor. bu şekilde 1-2 saat uyanık kalıyor dalamıyor sonra uyuyor. ama gene de iki saatten uzun uyumuyor.sabaha dogru yeniden emziriyorum.  ama çok sık uyanıyor. ayaklarını çekiyor gaz sancısı gibi. idrar temiz çıktı. doktor laktoz intoleransı olabileceğini söyledi. ama test yapmadı, bulunduğumuz ilde yapılmıyormuş. laktazim damla verdi, emzirdikten sonra iki damla kullanmamızı söyledi. aynı zamanda kendi süt ürünleri tüketirken de ekleyin dedi. bende ve eşimde de laktoz intoleransı var ve süt ürünleri sadece peynir ve bazen yogurt tüketiyorum. ayrıca dogdugundan beri yediklerime dikkat ediyorum gaz olmaması için. son bir ayda bu kadar arttı. sizce teşhis doğru mudur, ilacı kullanayım mı? bunun yanısıra zinco damla da verebilirsiniz dedi, o da iyi gelir dedi. teşekkürler.
Hocam birde  bu ara ishal ve kılo alması da yavasladı , 13 aylık ama 9.700 boyu 76 cm

Düzenleyen boddim - 25 Oca 2017 Saat 13:00
ANNESİNİN KÜÇÜK AŞKI
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118018
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Oca 2017 Saat 19:02
  " doktor laktoz intoleransı olabileceğini söyledi. ama test yapmadı, bulunduğumuz ilde yapılmıyormuş.
laktazim damla verdi "

Zaten Dunya'da bir tek Turk doktorlari, "Laktoz entoleransinin" cocuklarda OLMADIGINI bilmezler..
Bu kadar cahillik de, ancak Turk tipi Tip tahsili ile olur..
Sakin, verdigi hicbir ilaci kullanmayin, soyledigi hicbir sacmaliga da inanmayin..
Eski cevaplari okuyun..
Yukarı Dön
boddim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı boddim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Oca 2017 Saat 19:11
hocam boyu ve kilosu nasıl neden sancılanıyor geceleri bunu önlemek için neler yapabiliriz. 
ANNESİNİN KÜÇÜK AŞKI
Yukarı Dön
boddim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı boddim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Oca 2017 Saat 19:22
doğum kilosu 2900 gr
ANNESİNİN KÜÇÜK AŞKI
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2017 Saat 03:11
Cinsiyeti??
Ilk sayfada; cinsiyete gore,  "Boy-Kilo" cetveli var, oradan da bakabilirsiniz.

Yukarı Dön
boddim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı boddim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2017 Saat 08:20
hocam bebeğim kız 13 aylık gaz sancıları için ne yapabiliriz peki geceleri kıvranıyor uyumuyor. ağlayarak uyanıyor.
uykuya dalması 2 saat sürüyor. sürekli böyle değil ama arada çok yoğunlaşıyor. 
ANNESİNİN KÜÇÜK AŞKI
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2017 Saat 19:33
Son ogununde; "Pirinc unu" veriyorsaniz, o sebep olur..
Muhallebi yapmak icin, MUTLAKA, onceden, Pirinc ununun biraz kavrulmasi SARTTIR..
VE, pirinc unu miktari az miktarda olacak, bizim yedigimiz kivamda olmayacak, "Sulu muhallebi" olacak..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.